Dotze hores després que comencés la consulta, un 22,6% de la militància de Junts ja ha participat en la votació sobre la continuïtat al Govern, que ha començat aquest dijous, segons dades oficials del partit. Les bases de Junts poden participar de la votació fins a les 17 hores de divendres. Així, han votat al voltant de 1.500 militants dels 6.465 que estan cridats a participar en aquesta consulta. Aquest matí la formació ha assegurat que la consulta a la militància es desenvolupa "amb total normalitat", tot i que el partit ha assegurat, en un breu comunicat, que els problemes tècnics han estat en la votació dels consellers nacionals i que ja han estat resolts. També afegeixen que hi ha hagut dos moments de "col·lapse" a les 00.00h i a les 8h a conseqüència de "l'alta participació". 

De fet, alguns dels militants s'han queixat que no han pogut votar perquè no els ho permetia el sistema informàtic i la sindicatura electoral ha decidit esborrar les votacions registrades de consellers nacionals i ha demanat que totes aquelles persones que hagin votat a entre les 0 hores i les 8.21 hores d'avui, ho tornin a fer. Els militants han rebut un missatge advertint que "s'ha detectat una errada" en la votació als consellers perquè el sistema informàtic només permetia votar 1 candidat, quan s'hauria de poder votar tots els representants de cada òrgan menys 1. 

Una pregunta per decidir el futur del Govern 

Un total de 6.465 afilats poden respondre fins divendres a les 17h la pregunta: "Vols que Junts continuï formant part de l'actual Govern de la Generalitat de Catalunya?". Hi ha tres opcions: sí, no o vot en blanc. Tot i que la pregunta, pactada aquest dilluns 3 d'octubre a l'Executiva del partit, és simple i directe, el debat es va centrar a l'hora de redactar-ne el preàmbul, ja que en ell s'explica els militants el fet que el president Pere Aragonès no ha complit els acords que s'havien pactat en l'eix nacional per investir-lo com a cap de l'Executiu. Els seus socis es fixen sobretot en tres punts: la manca d'unitat a Madrid, la taula de diàleg i el fet que en aquest any i mig no s'ha reunit la direcció estratègica de l'independentisme per continuar avançant. 

Tot i que tots els membres de Junts coincideixen que Aragonès no avança en l'eix nacional tot i els acords, els que opten per continuar el Govern plantegen si aquest incompliment és suficient per trencar un govern, tenint en compte que la voluntat el seu partit és ser a les institucions. La gran majoria dels consellers es troben en aquesta posició, especialment defensada per part de Victòria Alsina i Jaume Giró, i qui se n'allunya més és Gemma Geis, que ha obert la porta a la seva sortida del Executiu. En aquest costat també hi ha també l'exsecretari general del partit, Jordi Sánchez. Al altre costat, hi ha qui aposta per sortir, entre els quals destaca especialment la presidenta del partit Laura Borràs. El secretari general, Jordi Turull, finalment no es posicionarà.