El Consell per la República valora l'acollida que ha tingut el carnet d'identitat republicà com "un èxit incontestable". Des que es va anunciar l'ID digital, 22.000 persones han demanat el carnet, unes 20.000 en el seu format físic i unes 2.500 en el format digital.

Aquest carnet es tracta d'un dispositiu d'identificació del qual disposen totes aquelles persones que estiguin donades d'alta al registre del Consell i que els serveix per participar i votar en els debats i iniciatives que s'impulsi en aquest àmbit. L'objectiu d'aquest ID és, segons s'explica a través d'una nota de premsa el Consell per la República, disposar d'un "document en clau de Països Catalans" i "preparar una estructura d'estat", a més de crear "comunitat, cohesió social i consciència de col·lectivitat" i "espais de sobirania d'empoderament del ciutadà".

El Consell per la República ha titllat "d'èxit incontestable" aquesta acció i ha anunciat una campanya, anomenada "Jo ja la tinc", per seguir fomentant la seva adquisició per part dels ciutadans i per "aprofundir en l'explicació sobre la transcendència de demanar la ID Republicana així com els seus usos". La campanya "Jo ja la tinc" convida a tots aquells ciutadans que ja han rebut la seva targeta a fer-se una foto i compartir-la a les xarxes socials sota l'etiqueta #JoJaLaTinc. 

A més, han anunciat que s'ha habilitat un espai web perquè tothom que ho vulgui pugui enviar la seva fotografia directament per a "futures accions".

Consell RepúblicaCampanya "Jo ja la tinc" del Consell per la República

Arreu del món

El carnet del Consell no està pensat només per a ciutadans de Catalunya, segons han assegurat, sinó per al conjunt dels Països Catalans, així com per a qualsevol persona d'arreu del món que s'hi vulgui adherir "per fer costat a la causa catalana".

Han recordat que no és obligatori tenir el carnet per estar registrat i han defensat el cost de 12 euros del carnet en el format físic. "No té cap sentit pensar que un procés d'alliberament nacional al marge de la cotilla espanyola es finança de l'aire", ha advertit Castellà que ha assenyalat la necessitat de "petites aportacions". En aquest punt, a més, han recordat la política de transparència del Consell amb els seus comptes.

El Consell va anunciar dimarts passat la posada en marxa de la seva ID i la possibilitat que aquest es concreti en un codi QR o un carnet físic. L'anunci ha aixecat una forta polseguera, també dins de l'àmbit independentista, amb posicionaments a favor i en contra.

Imatge principal: Assemblea del Consell per la República