La vaga d'avui també provoca afectacions a la circulació ferroviaria. 

Tot i que ahir dijous CCOO va desconvocar la vaga de Renfe i Adif pel 21-D després de la signatura d'un preacord sobre el conveni col·lectiu, el sindicat CGT manté la convocatòria d'aturades. Per això Renfe mantindrà tot avui els serveis mínims.

Per altra banda, el servei de Rodalies, ha estat interromput entre la RG1 fins a les 9 del matí. 

Des de les 7 del matí la circulació en aquesta línia ha estat interrompuda entre Flaçà i Bordils per un incendi a la zona de vies. Un problema que s'ha afegit als que provoca la vaga. 

En concret, l'incendi ha tingut lloc a la RG1, entre Bordils i Flaçà. Els Bombers han activat una dotació per apagar-lo. En concret el foc està en el quilòmetre 26 de la C-66, al costat de les vies, entre Bordils i Celrà. L'avís és de les 6.50 hores. El tren havia sortit a les 6.12 hores de Portbou i tenia previst arribar a l'Estació de Sants de Barcelona a les 8.39 hores. A dos quarts de nou l'incendi s'ha donat per extingit.

Renfe ha informat que no pot oferir servei alternatiu per carretera als usuaris perquè les principals carreteres gironines estan tallades pels CDR.

Tant a l'estació de Sants de Barcelona com a l'estació de TGV de Figueres s'hi ha desplegat un dispositiu especial per evitar possibles incidències. Per ara, els Mossos custodien els voltants de les estacions i l'ambient és de normalitat. Algunes de les entrades a l'estació de Sants estan tancades i els agents de seguretat desvien els viatgers cap a una altra sortida. 

Segons Renfe, els serveis mínims han funcionat amb normalitat a Rodalies, amb dos de cada tres entre sis del matí a dos quarts de deu, coincidint amb l'hora punta.

estacio de sants el nacional cèlia forment

Serveis mínims a totes les línies

A partir de tres quarts de deu la vaga a totes les línies de Rodalies s'intensificarà i els serveis mínims seran només del 33%. En concret, els serveis mínims del 66% es garantiran a Rodalies entre les 6 i 2/4 de 10 del matí, i entre les 5 de la tarda i 2/4 de 9 del vespre. Pel que fa als serveis d'alta velocitat, l'AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 78% dels serveis, mentre que Avant preveu que en circulin un 65%.

Per tant, Renfe tampoc seria una alternativa per la mobilitat a Catalunya a partir de mig matí.