El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha fet ressò de l'"estratègia de la ponsètia" que va ser una de les protagonistes de la reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez d'aquest dijous. 

Ahir al vespre, els serveis de protocol del govern espanyol es van posar neguitosos en veure dues plantes grogues a la sala on s'entrevistaven els presidents Torra i Sánchez. 

El director del servei de protocol espanyol, Andrés Costilludo, es va acostar de forma discreta a la tauleta i va col·locar un test més gran amb ponsèties vermelles, en un intent de tapar les flors grogues.

Puigdemont ha recollit dues fotos de la trobada d'ahir i les ha posat una al costat de l'altra: a la primera es recull el moment en que es fa l'intent de tapar les flors grogues, i en la segona apareix la consellera Elsa Artadi treballant.

El president a l'exili compara les dues imatges i indica: "L'estratègia de la ponsètia, o l'estratègia de la bilateralitat", i qualifica el moment de la flor "d'estratègia maldestra i improvisada per tapar la realitat". "Un govern va anar-hi amb ponsèties i l'altre amb papers i projecte", conclou el president Puigdemont.