Cims per la Llibertat és una iniciativa esportiva, solidària i reivindicativa. L’acció consisteix en l’ascensió simultània a 18 cims de Catalunya, que es farà el proper dissabte 13 d’octubre, amb l’objectiu de reclamar la llibertat dels presos polítics, exiliats i tots els represaliats, i com a mostra de suport a les seves famílies. A hores d’ara, ja hi ha més de 10.000 persones inscrites i s’ha arribat al límit de la capacitat de cada cim.

Aquesta activitat es fa en benefici de l'Associació Catalana pels Drets Civils i els cims han estat escollits pels presos i exiliats. A més, la iniciativa, que està tenint un gran ressò internacional, compta amb 9 Cims Agermanats. Aquelles persones que no puguin o no vulguin caminar també poden participar-hi amb l’ascensió simbòlica al cim0.

El cost de la inscripció és de 10 euros per persona, i inclou una samarreta amb un dorsal i una assegurança.

Cims per la Llibertat compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i de tots els centres excursionistes del territori. Un total de 41 centres excursionistes apadrinen els cims, això vol dir que un centre, o més d'un, es fa càrrec d'organitzar l'ascensió a cadascun dels cims.

Totes les ascensions començaran entre les 6 i les 9 del matí, en funció de la dificultat de cadascuna, amb l’objectiu d’arribar al cim entre les 12 i les 13 hores. Dalt dels cims es llegirà un manifest i en cadascun dels cims intervindrà un familiar dels represaliats.

Consulta aquí tots els cims que formen part de la iniciativa.