El nou govern valencià ha pres posessió avui dilluns, hores després de la investidura de Ximo Puig com a president de la Generalitat. Al nou govern repeteixen sis consellers i s'incorpora Unides Podem-EU amb dues conselleries.

El portaveu d'Unides Podem a Les Corts, Rubén Martínez Dalmau, serà el vicepresident segon i conseller d'Habitatge en un Consell en què s'incorpora també Arcadi España, cap de gabinet del president Ximo Puig, com a conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

L'exdiputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà serà la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i la degana del Col·legi Oficial d'Enginyers de Telecomunicació de la Comunitat, Carolina Pascual, la consellera d'Innovació, Universitats i Societat Digital.

La coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, serà la consellera de Transparència i Qualitat Democràtica, mentre que repeteixen a l'Executiu valencià la vicepresidenta Mónica Oltra i els consellers Vicent Soler, Gabriela Bravo, Ana Barceló, Rafael Climent i Vicent Marzà.

"Suma de la diversitat"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat que l'única via per a l'èxit és "la suma de la diversitat, de les conviccions i de les esperances", i així ho entén el seu nou Consell, que treballarà per aprofundir en les polítiques de progrés iniciades el 2015 i afrontar els nous reptes. "Aquest és un govern plural però un únic govern", ha assegurat el president, qui ha destacat les "conviccions feministes" del nou Consell i la seva ambició per acabar "amb el terrorisme masclista",una cosa amb la que, segons el seu parer, també està compromesa la societat valenciana.

Després de la promesa del càrrec de tots els seus consellers al saló de  Corts del Palau de la Generalitat, ha destacat que aquest és un govern paritari, modern i humanista, i s'ha mostrat convençut que tots els seus integrants faran "el màxim per dignificar" el seu treball i afavorir que aquesta sigui "la societat de la qual tots ens puguem sentir orgullosos i en la qual ningú no se senti al marge".

Polítiques de progrés

Puig ha assenyalat que "el segon Consell del canvi" inicia una etapa en la qual haurà d'aprofundir en les polítiques de progrés que han situat la Comunitat Valenciana "al camí d'un nou renaixement", però també fer front a nous reptes i desafiaments ja que, segons ha dit, "queda gairebé tot per fer". Entre ells, ha citat la lluita contra el canvi climàtic i la transició ecològica; la creació d'ocupació i la millora de la seva qualitat; garantir el dret a un habitatge digne o aconseguir la sostenibilitat de l'Estat de benestar, però sobretot "acabar amb el terrorisme masclista".
 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat