El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no ha rebut els més de 30 alcaldes valencians que s'han traslladat a Madrid per a reivindicar la inversió de 38 milions d'euros per a finançar el transport públic de l’àrea metropolitana de València. L’expedició, encapçalada per l'alcalde de València, Joan Ribó, estava formada pels regidors i responsables de la Generalitat Valenciana, així com diversos diputats valencians al Congrés i la gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV), María Pérez, i el director general d'Obres Públiques, Carlos Domingo.

Tots ells han anat fins al Ministeri d'Hisenda per a reclamar a través d'un escrit  presentat a la finestreta del ministeri que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) incloguen una partida de 38 milions per a l'ATMV. El govern espanyol va deixar amb zero euros el transport públic interurbà, segons recollien els PGE per al 2018, mentre que altres zones urbanes com Madrid disposaran de 126,9 milions, Barcelona de 109,3 milions i Canàries amb 47,5 milions. A la declaració es llegeix: l'àrea metropolitana de València “no ha percebut ni un euro del govern central des de fa dècades; i el projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat 2018 perpetua eixa absència de finançament”.

El Ministeri d’Hisenda ha convocat al Govern de la Generalitat el pròxim dia 27 per a parlar del transport metropolità valencià coincidint amb l’últim dia de presentació d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat 2018.

Reunió amb grups parlamentaris

Els representants del Consell i els ajuntaments que han viatjat a Madrid, s'han reunit amb els representants dels grups parlamentaris i immortalitzat el moment a la Porta dels Lleons. Finalment, sí que s'ha produït la reunió de la gerent de l'ATMV, el director general d'Obres Públiques i la representació d'alcaldes amb els grups parlamentaris del Congrés a la Sala Pérez Llorca d'aquesta institució. El ministre Montoro "ni tan sols ha volgut rebre els més de 30 alcaldes de l’àrea metropolitana de València", ha lamentat Ribó, després de formalitzar la reivindicació. "Deixem molt clar al govern del Partit Popular i als seus socis de Ciutadans que els valencians i les valencianes estem farts de ser sempre els últims. No volem ser més que ningú però tampoc ser menys que tots els altres", ha emfatitzat l'alcalde de València a les portes del ministeri. Ribó ha retret que el País Valencià “sempre estiga a la cua pel que fa als PGE. Estem farts de ser els últims de la fila".