Vint dels identificats per les Forces de Seguretat durant les concentracions i manifestacions del Nou d'Octubre estaven en possessió de diferents tipus d'armes, segons confirmat la Delegació del Govern espanyol. El delegat, Joan Carles Fulgencio, ha actualitzat les xifres després d'una jornada en què es van produir alguns moments de tensió durant la manifestació vespertina, però en la qual no es van arribar a reproduir els incidents de l'any passat.

En total es van produir 148 identificacions, la majoria en els punts d'arribada de mitjans transport, i es van cursar 58 actes per infracció de la llei de Seguretat Ciutadana, d'elles les esmentades 25 per tinença de diferents tipus d'armes, altres 19 per drogues i sis per desordres i desobediències. A més un dels identificats estava en crida i cerca per fets previs, va ser detingut i va ingressar a la presó.

Un investigat per delicte d'odi

També s'investiga almenys un delicte d'odi a les xarxes socials pel 9 d'octubre, tot i que segons ha explicat el delegat es tracta de xifres obertes ja que els serveis de policia judicial i d'informació van a seguir treballant amb les identificacions i amb les enregistraments que es van efectuar per ordre del propi Fulgencio per detectar aquelles actituds que fossin contràries a dret. Això donarà lloc, juntament amb altres diligències que ja estan obertes, a una investigació policial que, si escau, es traslladarà a l'autoritat judicial, va explicar.

"Vam disposar tot un servei d'intercepció i identificació de les diferents persones que venien a manifestar-se tractant d'identificar aquells que a priori podrien tenir una actitud no recomanable per a l'ús de la via pública", ha afirmat. Durant la jornada d'a 950 efectius del CNP van treballar de forma directa en el dispositiu al matí i més de 900 durant la vesprada.