La Coordinadora del País Valencià per la República (CPVR),  celebrarà consultes populars Monarquia vs República i presentarà la Declaració Republicana de Sagunt en els consistoris i altres institucions valencianes. Així mateix es plantejarà a les forces republicanes al Parlament valencià un pronunciament similar al que va fer el Parlament de Navarra a favor d’una consulta.

La coordinadora la integren un trentena d’organitzacions  polítiques, socials i sindicals. Accions com aquestes s'han realitzat en diversos punts de l'Estat, des de Catalunya fins al barri madrileny de Vallecas. Pel que fa a la Declaració Republicana de Sagunt, segons CPVR,” ja compta amb el suport de més d'un centenar de càrrecs públics valencians, entre ells regidors, alcaldes, diputats i senadors”. Aquesta declaració  “reivindica un model d’Estat que superi la Monarquia, amb processos constituents i que permeta desenvolupar els  drets essencials dels valencians i les valencianes a més de garantir unes condicions laborals i socials dignes, la llibertat d’expressió, així com el finançament just i el dret a decidir”.

Els acords de la CPVR s'emmarquen “en una conjuntura política crítica per la corrupció estructural de la monarquia evidenciada després de les escoltes fetes públiques de l'amant del rei emèrit i d’altres, relacionats amb la Casa Reial”.

Per als responsables d’aquesta coordinadora “els partits monàrquics han lligat el seu destí al de la Monarquia amb la negativa a obrir una comissió d'investigació sobre la corrupció en aquesta institució. L’acció republicana arriba al País Valencià , assenyalen, de la mà de la CPVR en un moment de clara debilitat de la monarquia després de destapar-se la corrupció estructural de la institució i del regim del 78”

 

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat