Ho ha dit avui el ministre de l'Interior espanyol en funcions, Fernando Grande-Marlarka, a Los Desayunos” de TV1. I ho ha dit somrient. Com volent dir, oi?: “Vostès no saben amb qui se la juguen i ara els ho explicaré jo. Personalment”. Apunti el que ens ha fet saber: “Els serveis d'intel·ligència estan investigant qui hi ha darrera del moviment Tsunami Democràtic”. I, per cert, ha aprofitat el moment per recordar-nos l'eficàcia del CNI. A veure, diverses coses a comentar.

Comencem pel final. Sobre això de l'eficàcia del CNI a Catalunya, efectivament, és una cosa que sap tothom i és profecia. Allò de no trobar cap urna de l’1 d'Octubre, però és que ni una de sola, va ser molt mala sort. De fet hi ha responsables d'aquesta agència que, encara ara, comenten la mala sort que van tenir. I recorden amb molt d'afecte com la llavors vicepresidenta del Gobierno, Soraya Sáenz de Santamaria, assegurava en reunions convocades a La Moncloa que “No habran urnas. Se lo puedo assegurar”.

I ara seguim per la resta. ¿S'ha fixat que allò dels terroristes dels CDR és un tema mort i enterrat? De fet la paraula CDR ha passat d'estar al número 1 dels “40 Principals colpistes” a desaparèixer de la llista. Què ha passat? ¿Els CDR que havien muntat un grup terrorista amb no-se-quantes accions amb Goma-2 preparades s'han desfet com un bolado en només dues setmanes?

Doncs miri, sí. I resulta que ara el perill mundial ja no són els CDR sinó aquests del Tsunami Democràtic. I són tan perillosos que Marlaska ja els ha avisat. “Ara no, però sabrem qui sou”. Em sembla perfecte que la intel·ligència espanyola intenti saber qui són els senyors (i senyores) Tsunami. De fet els paguen per això. Ara bé, un cop sàpiguen qui són, si és que arriben a saber-ho, què? Vull dir, sortirà el ministre i ens dirà: “Ho veuen? Els ho vaig dir i ja sabem qui són”. Perfecte, doncs moltes felicitats i Bon Nadal. I després, què? Els acusarà d'alguna cosa terrible? De què? De convocar manis? De preparar protestes? Sí, ja sabem que ara qualsevol cosa és sedició, però, home, no baixem tant el nivell, no? Perquè si seguim així acabarà sent sedició passar-te dos minuts a la zona blava.