El ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest matí que s'està investigant qui hi ha al darrere del Tsunami Democràtic. Les declaracions es produeixen després de les mobilitzacions convocades per aquest moviment en fer-se pública la sentència del judici al procés, com ara el bloqueig dels accessos a l'aeroport del Prat.

El ministre espanyol ha assegurat en declaracions a Los desayunos de TVE que els serveis d'intel·ligència estan investigant i "acabarem sabent qui hi ha al darrere del moviment del Tsunami Democràtic". Grande-Marlaska ha recordat, en aquest sentit, l'eficàcia dels serveis d'intel·ligència espanyols.

Quan se li ha preguntat sobre les protestes que hi va haver ahir a l'aeroport del Prat i a diferents punts del país, el ministre ha volgut posar en valor la coordinació entre els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de la Policia i la Guàrdia Civil. Grande-Marlaska ha destacat que de manera professional i eficaç "van restablir l'ordre i van mantenir espais de seguretat".

Proporcionalitat

Davant l'actuació policial, que va carregar contra els manifestants en aquest aeroport i en altres punts de Barcelona com la via Laietana, el ministre ha assenyalat com a "evident" que es va actuar amb proporcionalitat.

"Els Mossos van estar en primera línia com els correspon en la salvaguarda de l'ordre públic. Queda manifesta la proporcionalitat, només veure el llançament de tanques o extintors, qüestions que transcendien a una manifestació pacífica", ha afirmat, recalcant que va haver-hi agents ferits i les imatges "diuen tot" sobre com es va actuar.