Com vostè sap perfectament, a la Junta d'Andalusia no hi ha cap pacte entre PP, Ciutadans i Vox. El PP hi governa amb el suport del PP, de Ciutadans i de l'esperit sant. Amén.

Bé, a veure... potser sí que els vots de Vox van ser necessaris per sumar la majoria necessària, però només va ser la punteta. Seria un fenomen que s'explica molt fàcilment amb la teoria del Bosó de Higgs i la física de partícules que serveix per aclarir el procés mitjançant el qual els bosons vectorials poden obtenir massa sense trencar explícitament la invariància de gauge.

Total, que els membres d'aquest pacte inexistent no han signat cap acord de pressupostos, que és aquest de la captura que li adjunto i on hi pot veure els logos del tripartit que no és:

PACTE

El fenomen és molt interessant perquè som davant del primer cas en tota la història de la humanitat que la inexistència d'un pacte entre tres partits dona com a resultat, primer, un pacte per governar i, després, l'aprovació dels pressupostos corresponents. Es veu que la primera feina del supermegacomputador que instal·laran a BCN és mirar-se això amb calma. El problema és que farem curt perquè només és capaç de fer 200 bilions d'operacions per segon, clarament insuficients per entendre aquest no pacte.

Però no se'n vagi, que el millor encara ha d'arribar. Anem al punt número 6 de l'acord inexistent i que s'hi ha inclòs a petició de Vox a canvi que aquest partit desbloquegés la seva negativa a aprovar els pressupostos d'un govern que no té el seu suport i que ara tindrà pressupostos gràcies al seu suport. El ja mític punt sis preveu destinar 100 mil euros a les comunitats andaluses que visquin en zones on sigui necessari “pal·liar els problemes que originen els processos d'immersió lingüística en els descendents dels membres d'aquestes comunitats, i que puguin incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques". I com es pal·lia la cosa? Amb ajuts als “estudiants andalusos que vulguin estudiar en castellà a qualsevol part d'Espanya”, ajuts que podran incrementar-se amb altres quantitats “derivades de determinades línies de la citada normativa que no es trobin òptimes en termes d'eficàcia i eficiència”. Aquesta última frase no entenc què vol dir. Crec que l'han redactat amb el reputat mètode consistent a posar lletres dins d'un bombo i anar formant paraules i frases seguint l'ordre aleatori que vagi sortint. Jo aquesta tarda he provat i m'ha sortit Ghioijfgh mvnquesipuremporterqjyop depiuthfdelaqüestió.

El que tinc claríssim és que pel mateix motiu que Vox ha obligat a aprovar aquesta partida allà perquè entri en vigor aquí, Vox Catalunya exigirà destinar 100 mil euros a la comunitat catalana que viu a Andalusia. Esclar, per “pal·liar els problemes que originen la manca d'oportunitats per estudiar la llengua materna en els descendents dels membres d'aquesta comunitat, i que puguin incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques".

I qui diu 100 mil euros diu 100 mil dòlars esterlins. I dos ous durs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat