Andalusia tindrà una partida de 100.000 euros destinada a atacar la immersió lingüística a Catalunya, a petició del partit ultra Vox. Aquest és un dels acords als quals ha arribat el partit de Santiago Abascal amb el govern andalús del PP i Cs, per desbloquejar els pressupostos de la comunitat.

L'atac a la política lingüística de Catalunya consta en el punt sisè de l'acord entre PP, Cs i Vox, com una ajuda a unes suposades "comunitats andaluses" davant la immersió en la llengua pròpia de Catalunya. Aquesta visió, però, no té articulació legal. L'Estatut actualment en vigor fixa que tots els habitants de Catalunya són catalans, amb voluntat inclusiva.

Segons l'acord entre els tres partits, la Junta d'Andalusia finançarà programes i activitats "que permetin posar les bases necessàries per pal·liar els problemes que originen els processos d'immersió lingüística en els descendents dels membres d'aquestes comunitats, i que puguin incidir en un abandonament gradual de les seves arrels culturals i lingüístiques". "Per això el pressupost del 2020 incrementarà un import de 100.000 euros en aquesta partida pressupostària, a la qual cosa s'afegiran altres imports derivats de determinades línies d'aquesta normativa que no es trobin òptimes en termes d'eficàcia i eficiència", afegeix. 

636960217624414878

Els consellers andalusos d'Economia, Rogelio Velasco (Cs), i d'Hisenda, Juan Bravo (PP), i els diputats de Vox Alejandro Hernández, Manuel Gavira i Francisco Serrano encaixen les mans

A més de Catalunya, algunes fonts apunten que aquesta política de PP, Cs i Vox contra la immersió podria afectar també el País Valencià i les Illes Balears.