El diari Público ha desvetllat aquesta setmana que va ser la intervenció de Miquel Iceta qui va aturar les càrregues de l’1 d'octubre. Segons una peça publicada per Patricia López i Carlos Enrique Bayo, el líder del PSC va trucar Soraya Saénz de Santamaría, llavors vicepresidenta del Gobierno, amenaçant-la amb cridar la seva gent a anar a votar si no parava la violència de la Policia i la Guàrdia Civil.

Iceta ha reconegut la trucada, ha explicat que la conversa va ser molt dura, però ha negat l'amenaça perquè “hauria estat una incoherència amb la postura que havia defensat fins aquell moment: estàvem en contra de la convocatòria i pensàvem que no valia per a res”.

Què va passar realment? Especulem?

Poso la mà al foc per la Patricia i pel Carlos Enrique. Gràcies a la seva feina, per exemple, sabem qui és realment l’excomissari Villarejo i gràcies a ells, segur, algun dia sabrem fins on arriben realment els seus tentacles i per què alguns li riuen les gràcies a aquest individu en públic i en privat. I parlo de polítics, policies, periodistes...

O sigui, descarto que hagin inventat (o “tunejat”) la noticia per “blanquejar” Iceta.

Amb aquesta història de la mediació-amenaça, Iceta tenia una oportunitat de posar-se una gran medalla. I negant-t'ho, ha rebutjat fer-ho. I això en un polític sorprèn perquè aprofiten qualsevol oportunitat per fer-se quedar bé a si mateixos. Per tant, o bé Iceta diu la veritat i qui li atribueix la gestió ha intoxicat als periodistes o bé no diu la veritat i prefereix no quedar com el salvador de res perquè considera que això el perjudica electoralment i política. Com li va passar quan durant l'última campanya electoral va demanar l'indult pels presos polítics i això, diuen, li va costar 4 diputats.

La font de la noticia és el gabinet de crisi de l’1-O, per tant és el gobierno del PP. Per què el PP, o millor, dit, una part del PP, hauria de voler fer quedar bé Iceta? No, oi? Per tant, si no es tracta de fer quedar bé Iceta, ¿podria ser que una part d'aquell govern utilitzi una conversa d’Iceta per passar comptes amb l'altra part? Dit en plata, pot ser que el sector Soraya digui ara que Iceta va realitzar una amenaça que potser no va ser tal per disparar un torpede a Casado i el seu entorn, molta part del qual està format pels enemics de Soraya?

Sona factible, oi? Sobretot perquè en la peça de Público es parla de que en aquell Gobierno de Rajoy va haver-hi un cop d'estat intern entre els que defensaven una via “suau” (Soraya) i els partidaris de la línia dura (Cospedal i els actuals Casadistes).

Si això fos així, tant els periodistes com Iceta estarien dient la veritat i estaríem assistint a l'inici d'una guerra bruta interna al PP que ens pot donar moments de molt entreteniment.