Fa temps que el senyor Albert Solà Jiménez, de 62 anys, assegura que és fill de Joan Carles I, de 81 anys, rei emèrit i pare de l'actual rei espanyol. O sigui, el marit de la Reina Sofia hauria estat pare als 19 anys. Ara la noticia és que podrien haver aparegut els resultats d'una prova d’ADN feta fa tretze anys i que confirmarien la seva versió. La del senyor Solà, o sigui, la de sa majestat. La història és SEN-SA-CI-O-NAL.

Solà va parlar amb Elcierredigital.com i els va explicar que “fa uns 10 dies” li havia arribat “una informació referent a que l’excomisari Villarejo publicaria en breu uns documents sobre la meva història. L'únic document que pot tenir ell són les meves anàlisis d’ADN. El 2007, el director general del CNI a BCN em va proposar personalment realitzar-me-les (...) Davant meu van trucar els seus col·legues a Madrid i van demanar un favor: que els enviessin qualsevol objecte que utilitzés el Rei. Al final van enviar un got directament al laboratori de Lleida on es farien les anàlisis”.

Total, que aquestes proves que tindria Villarejo i que publicaria Villarejo, però que finalment publica Elcierredigital, i que van ser fetes entre el 5 i el 13 de novembre del 2007, diuen que “la probabilitat de trobar un altre individu en la població de referència que tingui el mateix perfil genètic és de 4,748x10 contra 1” i que “el perfil genètic és pràcticament únic amb una fiabilitat superior al 99,9999%”.

Per tant, el senyor Albert Solà Jiménez seria el primogènit del rei emèrit, cosa que ha fet que molta gent amb molt poca feina hagi demanat l'abdicació de Felip VI per proclamar-lo rei a ell amb el nom, suposo, d'Albert I. Però per tots ells (i totes elles), tinc una molt mala noticia (que és molt bona per la gent honrada i que es vesteix pels peus) i és que hi ha dues raons de pes que invaliden aquesta petició totalment fora de lloc i que només pot ser qualificada d'ocurrència extemporània que busca afeblir una institució cada dia més forta i arrelada a una ciutadania que l'adora i la respecta:

1/ L'hereu del Rei emèrit ha explicat que li van realitzar les anàlisis a canvi de renunciar al tron. I que la renuncia va ser a BCN. “I van gravar-ho en un bar que ells coneixien i tenien una amistat forta amb el propietari”. O sigui, Albert I no pot ser Rei d'Espanya perquè ell va deixar-ho estar en un bar on no va signar cap document sinó que van fer-li un vídeo com aquells de les comunions.

2/ Sí, esclar que hi ha un 99,9999% de probabilitats que Albert I sigui fill de Joan Carles I, germà de Felip VI, oncle de la Infanta Elionor i de Felipe Juan Froilán de Todos los Santos, però el que està dient aquesta xifra és que hi ha un 0,0001% de probabilitats que no ho sigui. I, ¿per què no fem cas a aquesta elevadíssima probabilitat i no a l'altra, paupèrrima, la del 99,9999%, que tampoc és tant?

I fixi's si la segona probabilitat és remota que quan ets Rei d'un país i te'n vas d'amagat a caçar elefants amb la teva amant a l'altra punta del món, hi ha un 99,9999% de probabilitats que no se sàpiga. Però, de vegades, aquestes coses s'acaben sabent. O quan la cosa del 0,0001 és la bona...