Les presumptes irregularitats sobre el títol universitari de Pablo Casado ha estat un dels grans temes mediàtics de la setmana a Madrit (concepte), juntament amb la casa de Pablo Iglesias i Irene Montero.

Sobre el cas de la parella ja veurem què acaba passant, però es fa molt difícil entendre un error estratègic com el que han comès. I sobre Casado, també caldrà observar com evoluciona el cas, però de moment analitzem una de les seves piulades de defensa:

Casado qualificava la informació d'El Mundo de “difamació anònima sense proves” de “calúmnia” i de “injúria”. De moment, tenim la seva versió i la del diari i desconec qui dels dos té la raó, però si li sembla fem un exercici. Va, li donem la raó a ell, a Pablo Casado. Efectivament, algú té interès a embrutar el seu nom i ha inventat un cas per difamar-lo i calumniar-lo. I el diari ha publicat una informació anònima sense tenir cap prova.

Si això fos així seria inadmissible i intolerable i El Mundo hauria de rebre una sanció a l'alçada del perjudici causat. Però ara ve la segona part de l'exercici. ¿Sempre que El Mundo, o un altre mitjà, publiquen una informació anònima sense proves que difama, calumnia i injuria, no ja sense tenir cap prova sinó directament falsificant-les, és igual d'inadmissible i d'intolerable? Sí, oi? ¿Afecti el senyor Casado o a algú del partit del senyor Casado, però també si afecta un altre polític d'un altre partit, oi?

Molt bé, doncs. ¿Li sembla que recordem quan el diari El Mundo va publicar en portada, via clavegueres de l'Estat, un compte fals d'en Xavier Trias a Suïssa o informacions de comptes personals d'Artur Mas a l'estranger que mai han estat demostrats? ¿I recordem que això es va fer com a part de la campanya de guerra bruta per relacionar l'independentisme amb la corrupció i desacreditar-lo?

“Basta ya de injurias”, escrivia Pablo Casado en la seva piulada. No puc estar-hi més d'acord. Prou d'injúries i també prou de mentides, oi? Inventades contra ell o contra qualsevol altra persona, oi? Sigui polític o no. I també prou de guerra bruta de l'Estat on governa el partit del senyor Casado contra els enemics polítics, oi? ¿I prou que això es faci a través de mitjans de comunicació que sobreviuen gràcies als ajuts que reben per via directa o indirecta de l'Estat on governa el partit del senyor Casado, no?

I dit això, espero que el senyor Casado pugui demostrar que té raó perquè si no se li complica molt el futur. Esclar, si ha de deixar la política per haver mentit, s'hauria de posar a treballar en alguna cosa relacionada amb la seva carrera, però si resulta que ha de deixar la política perquè va falsificar l'obtenció del títol de la seva carrera... Doncs no sé, com no vagi a treballar a El Mundo...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat