El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, i la portaveu, Irene Montero, posen els seus càrrecs a disposició de les bases de Podemos després de la polèmica sobre la compra d'un xalet de 540.000 euros. Ho faran mitjançant una consulta amb la següent pregunta: "Consideres que Pablo Iglesias i Irene Montero han de seguir al capdavant de la secretaria general de Podemos i com a portaveu parlamentària?". Aquesta qüestió tindrà dues respostes; "Sí" o bé "No".

Ho han comunicat en una roda de premsa conjunta on Montero ha començat denunciant que des que es va fer pública la notícia sobre la compra han perdut el seu dret a la intimitat. En la mateixa línia, ha criticat que els paparazzis els persegueixin fins a les portes de l'hospital per "robar fotografies quan sortim d'una ecografia" (Iglesias i Montero esperen bessons).

"No desitgem a ningú que passi pel que estem passant", exposava Montero que al mateix temps assegurava que quan van decidir posar-se en política "sabíem a que ens enfrontàvem". La portaveu s'ha mostrat convençuda d'estar actuant d'acord amb el que és "i amb el codi ètic de Podemos", però ha admès que no pot jutjar els que els acusen de ser "incoherents".

Per la seva banda, el secretari general ha estat l'encarregat de donar a conèixer la pregunta de la consulta, indicant que "són els que ens van escollir els que han de decidir si som dignes de seguir en les nostres responsabilitats o ens fan dimitir".

"S'han traspassat els límits de la intimitat"

Ambdós han coincidit en afirmar que "allò que és personal és polític" però també en alertar que per culpa d'aquesta polèmica "s'han traspassat els límits de la intimitat". A més a més, Iglesias ha afegit que mai s'hauria pogut imaginar que "voler criar els fills en un context més tranquil pogués suposar un debat que qüestionés la nostra credibilitat". Aquest proper dilluns es coneixeran més detalls sobre aquesta consulta.