Els catalans som angelets que no tenim la culpa de res? No. Els catalans som collonuts? No. Fem coses absolutament impresentables? Sí, com tothom. I d'aquí plora la criatura.

¿Qualsevol cosa que fem els catalans té un ressò diferent que quan la mateixa cosa, exactament la mateixa, la fa algú de Madrit (concepte)? Sí. Tinc la percepció que el llistó és diferent en uns casos i en uns altres? Sí. Hi ha interès polític per part del monopoli de mitjans oficials espanyols d'inflar segons quins temes per estimular l'opinió pública cap un determinat sentit? Sí. I quan aquestes coses passen allà, hi passen de puntetes? Totalment.

Dit això, li proposo dos exemples d'avui i un de molt recent.

Comencem pel que va fer Arran a la seu del PP a BCN. Arran és un dels grups que formen part de l'anomenat conglomerat de l'esquerra anticapitalista i va cometre un acte totalment condemnable. Va ser una acció de propaganda absolutament equivocada, absurda i infantil i una manera innecessària de marcar perfil que ha servit per donar arguments als que defensen que vivim en una societat violenta. Va ser un error. Un error gravíssim. Dit això, ¿va ser un acte de kale borroka, com diuen alguns (i algunes)? No. El grup va intentar accedir a la seu d'un partit polític, una acció indefensable, però quan la policia va arribar a lloc no va haver de fer cap cordó de seguretat per protegir la integritat física de ningú... com sí que va passar la setmana passada a l'entrada del debat a l’Ateneo de Madrid entre Artur Mas i José Manuel García Margallo. Però va, igualem els dos fets. Diguem que en els dos hi va haver la mateixa violència. Pregunto: el tractament ha estat igual? Comprovem-ho. 

Mirem-nos les portades dels diaris de paper de Madrit (concepte) l'endemà dels incidents contra Mas i, per cert, contra Margallo, que va ser insultat i amenaçat repetidament:

Vaja, ni una sola línia. NI UNA! La noticia no va existir.

Bé, doncs ara mirem què va passar l'endemà dels incidents d'Arran contra la seu del PP: 

 

Què, hi troba alguna petita diferència? I potser no tan petita i tot, oi? Bé, i ara afegeixi l'aportació sempre oportuna i mai demagògica ni de baixa estofa d'Esperanza Aguirre:

Premi! Un quilo d'userda per la senyora que, en comptes de donar explicacions sobre la corrupció que afectava al seu partit quan ella el dirigia, ens regala la clàssica comparació de Catalunya amb el règim nazi. Però, parlant d'explicacions...

Avui Artur Mas ha anat al Parlament a donar explicacions per les acusacions que van fer Millet i Montull al judici del cas Palau sobre el finançament il·legal de Convergència a través del Palau de la Música. Haurà explicat més o menys i haurà convençut o no, en això no hi entro. Però ha comparegut? Sí. Ha anat al Parlament i els grups parlamentaris han pogut preguntar-li, qüestionar-lo, menysprear-lo o renyar-lo? Sí. Pregunta: Ha comparegut Rajoy al Parlament espanyol a explicar res sobre les acusacions fetes per Luís Bárcenas? S'ha comprovat que es van cobrar sobresous en sobres, que van pagar-se obres de la seu del PP amb diner negre, que els ordinadors de Bárcenas van ser destruïts de totes les maneres possibles, menys amb bombes nuclears, per no deixar rastre de possibles proves. I hem sabut com funcionava el tema Gürtel. No té res a dir Rajoy sobre aquest tema al Parlament? I algú li reclama? No. La Catalunya del 3% rep el mateix tractament que l'Espanya del "Luís sé fuerte"? L'independentisme és un invent de quatre per tapar la corrupció i l'unionisme no és cap invent per tapar la corrupció que afecta l'Espanya del rei emèrit en avall?

I, parlant de Bárcenas... L'extresorer del PP va dir davant d'un jutge que ni ell ni Correa gestionaven els tripijocs amb els contractes de cobrament de comissions a canvi d'adjudicació d'obra pública perquè "els empresaris tenien a la seva disposició la llotja del Real Madrid per fer negocis amb el PP sense necessitat d'utilitzar mitjancers". Doncs bé, ara guaiti el ressò que han tingut a Madrit (novament concepte) les declaracions de Gerard Piqué sobre les coses què passen a la llotja del Bernabéu

El jugador blaugrana ha insinuat que una senyora advocada de l'Estat que havia estat a sou del Real Madrid no va parar fins a imputar Messi i Neymar per un delicte fiscal i que va xiular "el pont sobre el riu Kwai" quan va trobar-se amb un cas molt més gros que afectava Cristiano Ronaldo. Però va, diguem que van ser delictes fiscals comparables. Que el tractament judicial no va ser el mateix és evident, però el mediàtic sobre l'acusació de Piqué i de Bárcenas, creu que ho ha estat?

Va, acceptem que tots els catalans som una colla de xorissos. I acceptem, també, que tots els espanyols ho són. Jo diria que la premsa "menina" no ens tracta igual. I això és lleig, no troba? Sobretot per part de qui diu que són exemple d'independència i que acusen la premsa catalana de ser un grapat de venuts a sou.