Etern debat. ¿Cal reproduir les barbaritats expressades per segons quins locutors i certs mitjans de comunicació? Esclar, perquè si comentes què ha dit o ha escrit un descerebrat, estàs donant ressò a una cosa que, sense la teva intervenció, quedaria molt més reduïda. O sigui, si tu parles d'un fet condemnable per criticar-lo, ¿ets còmplice de l'expansió d'una cosa que caldria mantenir el més allunyat possible dels focus o fas bé de denunciar-ho perquè tothom conegui la realitat? En dos dies, dos exemples per reflexionar.

1/ El famós monòleg de Jiménez Losantos, que ha arribat a Alemanya i on hi deia que la decisió de la justícia alemanya sobre Carles Puigdemont és fruit del “racisme repugnant de la raça ària” contra el sud d'Europa i, plantejant una possible resposta, afirmava que “a les Balears hi ha com uns 200 mil alemanys d'hostatges” i que “a Baviera poden començar a esclatar cerveseries”.

2/ La noticia de l'atac d'avui a Alemanya publicada per un mitjà neonazi i un altre d'ultradreta:

Què hem de fer davant de casos com aquests? Denunciar-los, és a dir, parlar-ne, o fer veure que no han succeït per no fer-los la propaganda que busquen aquells que són la minoria de la minoria?

En el cas de Losantos, la cosa ve d'antic. Fa anys que insulta, amenaça, manipula, menteix i difama i el PP no només li ha rigut les gràcies sinó que li ha agraït els serveis de dues maneres, finançant amb diner negre els seus mitjans de comunicació i donant-li freqüències de ràdio i televisió perquè difongués el seu missatge. Però actualment Losantos no és ningú. Sense plataformes mediàtiques importants, sobreviu en un forat que visiten 4 nostàlgics de gloriosos temps passats i un parell de catalans amb ganes de gresca pel matí. Cada dia excreta una barbaritat darrera l'altra i no passa res perquè ningú el sent. El problema és que divendres va creuar, un cop més, totes les línies.

Què hem de fer quan algú demana que explotin cerveseries a Baviera o que digui que la justícia alemanya actua com ho feien els nazis? ¿Callar i no fer-li la propaganda que necessita l'ego d'algú que ja no és ningú i que es va creure l'amo del món o reproduir les seves paraules i que arribin a la policia i a la justícia alemanya a veure si fan amb ell el que ni la policia ni la justícia espanyola han fet amb ell durant massa anys?

I amb Alerta Digital, què en fem? Els denunciem a la justícia alemanya perquè els tanquin la cort? Perquè algú  faci el que ningú s'ha atrevit a fer amb ells a Espanya perquè no són rapers?