Federico Jiménez Losantos, periodista d'EsRadio, s'ha mostrat aquest matí absolutament indignat al seu editorial, a Es la mañana de Federico, després de la decisió del jutge alemany de deixar Carles Puigdemont en llibertat sota fiança. 

Losantos ha esclatat per la situació i ha dit: "A Baviera poden començar a esclatar cerveseries. Naturalment, proposo una acció. Esclar que s'ha de reaccionar". "A Balears hi ha uns 200.000 ostatges alemanys", ha afegit en un discurs de defensa a Espanya i amenaça a Alemanya. S'ha referit als dos països de forma metafòrica i ha dit que el ratolí, referint-se a Espanya, pot fer "tot tipus de malifetes" al gat, Alemanya.

Acusa de "racista" Alemanya

El periodista ha acusat de racista la decisió alemanya i considera que Espanya ha estat bufetejada. Ha assegurat que la decisió és "típica del racisme protestant contra els països catòlics". "S'ha de considerar com a tal. És un acte racista. Baviera no es pot separar d'Alemanya, però d'Espanya ho pot fer qualsevol", ha justificat. Losantos, a més, ha sostingut que "hi ha un punt de racisme intolerant entre els països del nord i el sud d'Europa, i que no es pot acceptar ser considerats ciutadans de segona". Ho ha reblat amb un "Espanya no és Mauritània".

"El miserable jutge alemany ofèn tots els espanyols, es burla de la nostra Constitució i del nostre ordre jurídic", ha afirmat de forma desafiadora en el seu editorial. També considera que Espanya "mai no ha patit una humiliació així en, mínim, els últims 40 anys".

Losantos sosté que Alemanya ha destruït el principi bàsic de la Unió Europea que és, segons ell, mantenir intactes les fronteres. Creu que Espanya ha estat víctima de racisme i antidemocràcia i diu que no li importa "si el jutge és nazi, comunista o pagat pels separatistes".

A més, ha proposat abandonar la UE, ja que "si Europa no respecta Espanya, Espanya abandona la UE".

Contra el govern espanyol

Losantos s'ha mostrat encara més indignat, si és possible, amb el govern espanyol que amb l'alliberament de Puigdemont. Ha carregat durament contra Rajoy i el Partit Popular i s'hi ha referit amb una llarga llista d'insults.

"Si aquest govern no fossin escombraries polítiques i humanes, avui mateix convocarien eleccions i rebutjarien la nostra pertinença de la UE", ha deixat anar. Considera que "el govern espanyol no ha fet res per defensar España" i ha criticat que el PP hagi declarat que acceptaran les decisions d'Alemanya. "No mereixeu ni que us deixin entrar a casa, imbècils", ha dit.

El periodista ha assegurat de forma contundent que "ahir va acabar la vida política de Mariano Rajoy, i el PP va acabar amb la seva vida".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat