I Inés només pot ser Inés Arrimadas, evidentment. I ella és el vot útil segons ha dit aquest vespre de dimarts Albert Rivera al Teatre Auditori de Granollers.

El líder de Ciutadans tornava a casa. Com ell mateix ha explicat, allà va començar la seva carrera al partit quan, juntament amb l'actual membre de la mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra, van llogar un local que van haver de netejar a fons perquè estava ple de pols, mentre somniaven en arribar algun dia a tenir diputats a Catalunya, al Congrés o aspirar a governar Espanya.    

Abans d'això han passat altres coses que de seguida li explico amb més detall, però abans, les veus i els moments en imatges...

Al vídeo haurà vist el moment en que Albert Rivera i Inés Arrimadas han entrat a l'edifici. I haurà sentit uns xiulets i uns crits. Eren un grup d'unes 15 persones que esperaven l'entrada dels líders “taronges”. No se si han estat ells o algú altre qui s'ha dedicat a omplir de llaços grocs tot el que envoltava el teatre i que podia tenir un llaç groc. Però ja li dic jo que cap dels pesos pesants de Ciutadans ha vist un sol llaç. Sobretot perquè anaven a la idea i no s'han entretingut gaire a l'entrada.

La sortida ha estat diferent perquè l’Inés sí que s'ha aturat per fer-se fotos amb un munt de gent. L'Albert Rivera, no. Ell ha entrat i ha sortit com si hagués estat teletransportat. Ara Rivera arriba i ara apareix a l'interior de la sala. Ara Rivera surt de la sala i ara apareix estirat al sofà de casa seva amb una manteta.

Parlant de la sala, on per cert hi feia molta calor, volia comentar-li l'enorme desnivell que té. Són sis files i en Roberto, el càmera que fa possible que vostè vegi aquests vídeos que pengem, calcula que de l'escenari a dalt hi ha entre 25 i 30 metres. I això és molt. Realment feia vertigen mirar cap a baix.

Del que ha dit Rivera, li destaco dues idees: “Els nacionalistes volen enfonsar el vaixell que és Espanya” i, sobretot, “Hem de reconstruir Catalunya i també Espanya. I aquesta reconstrucció d'Espanya començarà a Catalunya”. Del que ha dit Arrimadas, el titular de la jornada: “Estem a 14 dies de tenir un govern que respecti i representi a tots els catalans”.

I a la sortida, calma total i absoluta. Cap crit. Cap xiulada. Això sí, els centenars de llaços seguien a lloc.