Els indepes van matar Kennedy. I per no deixar cap rastre, van matar Lee Harvey Oswald. I per tancar el cercle de silenci, van provocar a Jack Ruby el càncer que va acabar amb la seva vida.

Els indepes van matar Chanquete, la gosseta Laika i els marquesos d’Urquijo. I van acabar amb Second Life, Google Plus, Twenty i Fotolog.   

I ara els indepes es dediquen a omplir el planeta Terra de partits d'ultradreta. Van ser els indepes els culpables de la victòria de Trump als EUA. I després de la de Bolsonaro al Brasil. I són ells els culpables que els neonazis vagin obtenint escons als parlaments dels landers alemanys. I dels resultats de Salvini a Itàlia. I quan a Viktor Orbán li pregunten com és que ha aconseguit governar Hongria, ell sempre respon el mateix: “gràcies als indepes”.  

Nooo, a Espanya no existeix un neofranquisme sociològic que gràcies al postaznarisme ha anat perdent la vergonya fins que ara ja no té recança de manifestar-lo en públic. No, no, això de Vox és culpa dels indepes, que van provocant. Com existeix el masclisme per culpa de les dones i la xenofòbia per culpa dels immigrants. És que els indepes es vesteixen com a putes.

Els indepes tenen la culpa de la violència dels armilles grogues a França, del trencament d’Amaia i Alfred d’OT, del canvi d'imatge de Rosalía, que Manuel Valls visqui l'any 1984 sense saber-ho i que la pilota d'or la guanyi Modric.

Els indepes han estat qui s'han manifestat repetidament pels carrers de BCN i de Madrid de la maneta de Vox, donant-los el protagonisme mediàtic necessari per existir. I són els indepes qui han permès a Vox ser l'acusació particular en un munt de casos on Manos Limpias ja no podria ser-hi perquè va cometre l'error de topar amb la monarquia, cosa que va portar el seu líder a la presó.

Però esperi, que això no és tot. A més, els indepes són gentussa que fa cops d'estat amb una violència mai vista, que adoctrina a les escoles, que marca qui no pensa com ells i com els nazis marcaven els jueus, que volen trencar Espanya sediciosament i que són amics dels amics dels terroristes i dels comunistes populistes bolivarians. No com Vox, uns xicots molt makus amb els quals es pot pactar tranquil·lament per aconseguir governar Andalusia perquè són uns demòcrates de tota la vida. I tot el que guanyen ho donen a casa.

Perquè Vox no és la ultradreta nacionalista espanyola excloent, no. I els indepes, sí.