Aquesta humil columna, sempre fidel al seu esperit de servei públic, creu necessari oferir una petita instrucció sobre unes mínimes condicions que cal seguir per llegir-la avui. Bàsicament per evitar-li a vostè greus problemes de salut. Recomano que si ara mateix vostè està en posició vertical dreta, segui. Ràpidament! Si vostè està conduint, pari immediatament. Si vostè està realitzant alguna feina de risc... no ho sé... com per exemple manipular una central nuclear sense guants, sortir avui al carrer en ple temporal de fred, neu i pluja (no, és que es veu que és hivern) o sentir una cançó de trap, deixi-ho estar IM-ME-DI-A-TA-MENT perquè vostè pot prendre mal. Molt! En cas que estigui amb el satisfier, endavant, aquesta humil columna pot esperar.

I aquestes prevencions, per què? Bé, el que vostè llegirà en breus instants li pot provocar un fort impacte del qual potser tardi en refer-se i qualsevol precaució és poca. D'aquí l'avís. Per tant, ha pres ja les mesures de seguretat físiques i mentals necessàries per afrontar la cosa? Sí? Segur? Bé, doncs procedeixo.

Josep Borrell, actual cap de la diplomàcia europea i antic desinfectador oficial del Regne, ha dit això en una entrevista al setmanari alemany més important, el Der Spiegel: "La violència contra manifestants pacífics és sempre inacceptable".

Segur que ara mateix vostè està exclamant (possiblement a crits) allò de “Em punxen i no em treuen sang”, oi? Normal. ¿Ho veu com era necessari que vostè rebés aquest impacte amb unes mínimes prevencions i no de qualsevol manera? És que aquesta frase excretada per la boca d'en Josep Borrell indicaria un canvi d'actitud radical vers l’1-O i d'altres esdeveniments succeïts a Catalunya darrerament. Que precisament ell, Borrell, digui això podria refermar la idea que, efectivament, aquest nou temps de diàleg que diuen que arriba ja comença a manifestar-se. I, conscient del paper molt bel·ligerant que va mantenir, ara ha decidit rebaixar antigues tensions i transitar cap un to baix, conciliador i de reconeixement dels errors. 

Doncs bé, de la mateixa manera que he avisat del primer impacte, vigili perquè ara ve el segon. I encara és més fort que l'anterior. Si vostè havia decidit tornar a fer anar la nuclear sense guants, havia sortit al carrer sense una llevaneus de butxaca ni un helicòpter de salvament o s'ha posat a sentir trap sense parar, ATURI-HO TOT! La segona part de la frase és com si ara mateix truquen a la porta de casa seva, obre, i són les nenes de El Resplandor i la de El Exorcista juntes i que vénen a fer-li una oferta d’Endesa.

Compte que hi vaig! Ja? Segur? Després no digui que no he avisat, eh. Sí? Bé, doncs segons Borrell "La violència contra manifestants pacífics és sempre inacceptable"... però no, no parla de Catalunya sinó de les protestes antigovernamentals d'aquests últims dies... A L'IRAN!!!

Res, falsa alarma. Tot en ordre, senyora baronessa. Ningú s'ha fotut cap cop al cap, més enllà dels habituals. I seguim on érem. Quin ensurt, oi?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Iu Forn
Opinió I una puta merda Iu Forn