PabloVisión va entrevistar el desembre Anna Gabriel (amb presentació, guió i realització, ai sorpresa, de TelePablo) i ahir l'ultra-líder podemita va disfressar-se també de productor per tal d’editar la declaració estrella de la nostra gran dama cupaire i així enviar-la als seus amics madrilenys i a la premsa de la Tercera Via, que ve a ser el mateix: “Junts pel Sí vol eliminar la CUP”. A PabloVisión li interessa poc el que digui l’Anna ni el futur del procés, perquè viu amb l’obsessió d’excitar l’odi anti-convergent d’una determinada sectorial de la CUP, la de tots els antisistema als qui encara els dol l’abraçada d’Higínia Roig amb Artur Mas, i així fer trontollar la indiscutible majoria sobiranista del Parlament, afeblint-ne la unitat. Per això PabloVisión conversa amb l’Anna, tranquil·la i pausada as usual, i l’anima a explotar les seves contradiccions: pactes amb la dreta del 3% i etc.

Poc importa que PabloVisión volgués pactar fa ben poc amb el PSOE i que demanés l’assessorament a TelePablo per demanar-se ministeris com qui escull  llaminadures en un quiosc. Poc importa que PabloVisión governi Madrid o València amb l’ajuda de l’arxienemic socialdemòcrata, perquè entrevistant l’Anna, una de les nostres poques dones d’estat, TelePablo només vol que els cupaires s’acostin als comuns per fer la revolució avui i així deixar la independència com una cosa del demà passat i ja veurem. Quan l’Anna diu que “Junts pel Sí vol eliminar la CUP”, a PabloVisión se li ericen els pèls del pubis mentre s’imagina president de la Generalitat a l’ombra, ai las, ell que ja té assumit que no ho serà mai d’Espanya. Tots hem viscut aquest instant precís en què un tronco madrileny ens recorda un enemic de la tribu com per fer-nos un favor, quan el que vol és matar-nos.

Quan l’Anna diu que “Junts pel Sí vol eliminar la CUP”, a PabloVisión se li ericen els pèls del pubis mentre s’imagina president de la Generalitat a l’ombra

L’Anna casca els convergents, només faltaria, sense supurar tanta salivera com la que empassa TelePablo, però li recorda –així com de passada, en falsat– que Podemos també pot convertir-se en l’enemic, en el fals revolucionari que alimenta el trencament fins que li surt aquella cosa de demanar permís als papis. Os vemos con cariño porque os conocemos de hace tiempo –diu la Gabriel al coletas imperial– y no sois el enemigo, pero también con preocupación porque podéis llegar a ser el adversario. I el pobre Pablo, ai fillet meu meu, comença a tartamudejar i li respon que ell fa el que pot, que això d’anar per Andalusia defensant que Espanya és una nació de plurinacions i de xupinacions i que Catalunya té dret a decidir és molt dur, que se’n faci càrrec. I la cara de l’Anna, mossegant-se el dit, mentre el pobre TelePablo tartamudeja, és l’únic que val la pena de tota la mandanga.

TelePablo va córrer a editar l’entrevista de desembre per recalcar-ne el titular anti-convergent. Però ens hauria d’haver enviat primer el vídeo del seu embarbussament, el del seu instant quequeig plurinacional, i el d’aquells segons en els què l’Anna es mossega el dit –prèviament  i suau perfumat d’aixella catalana– que deu tenir tot just a punt d’alçar per ensenyar-li el camí al pobre podemita. Mira, Pablo, puja una estona aquí i balla.