Harry Kane evita l'enèsima sorpresa en el Mundial de Rússia. El davanter del Tottenham, amb dos gols (un d'ells en el temps d'afegit), dona tres punts d'or a Anglaterra contra Tunísia (1-2).

Poc premi

La posada en escena dels anglesos ha estat una de les millors d'aquest Mundial: descarada, intensa i ofensiva. El tsunami anglès amenaçava Tunísia, que tornava a una Copa del Món després de dotze anys. Anglaterra anava en moto i arribava sempre abans en les jugades dividides. El seu joc fluïa sense problemes. A pilota aturada, el capità Kane ha desfet el 0-0 després d'aprofitar un refús del porter Mouez Hassen, que ha durat poc més de deu minuts sobre el camp per culpa d'una mala caiguda.

El guió semblava que només podia tenir un final. I aquest era una golejada. Però en aquest Mundial res és el que sembla. Els tunisians, amb criteri quan havien de sortir al contracop amb la pilota controlada, han aconseguit capgirar la inèrcia gràcies a un absurd penal de Kyle Walker. Ferjani Sassi no ha desaprofitat el regal per consumar una injustícia. Anglaterra mereixia molt més que un empat al descans.

Raheem Sterling feia el que volia entre línies, però Jesse Lingard tenia el punt de mira desviat. Els anglesos havien d'afinar la punteria per evitar ensopegar. I tenien 45 minuts per fer-ho entre la plaga de mosquits que decorava el vespre de la ciutat russa de Volgograd.

Menys ritme

El seleccionador anglès Gareth Southgate no ha tocat res al descans, confiant en la justícia del futbol. Però el seu equip ha aixecat el peu de l'accelerador. Anglaterra ja no corria amb la mateixa alegria i tenia molts més problemes per generar ocasions clares de gol. Kane baixava a rebre a prop del cercle central per activar una circulació que havia perdut gran part del seu sentit.

Tunísia acceptava el nou escenari perquè signava arribar als últims minuts amb opcions de sumar la victòria. Els anglesos no han millorat amb el pas del temps i han accentuat les seves limitacions, al descobert davant l'empat. El seu sistema necessitava una revolució i Southgate ho ha intentat amb l'entrada de Marcus Rashford i Loftus-Cheek.

L'estratègia no ajudava a erosionar el sistema defensiu dels tunisians, impertorbable. Espanya, en un dels amistosos previs al Mundial, ja ho va patir en primera persona i va acabar resignant-se com avui semblava que feia Anglaterra fins al temps afegit. Kane ha recollit un pilota morta d'ún córner per rematar de cap al segon pal. Gol i victòria agònica.