Espanya estarà al Mundial de Rússia 2018. La selecció de Julen Lopetegui ha aconseguit el bitllet per la cita mundialista després de superar sense problemes Albània (3-0), en un partit on Gerard Piqué ha tornat a escoltar xiulets, i aprofitar l'ensopegada d'Itàlia contra Macedònia (1-1).

La diferència de qualitat entre les dues seleccions ha estat insalvable. Espanya, amb Piqué i Jordi Alba com a únics blaugrana a l'onze inicial, ha amagat la pilota, movent-la de banda a banda gràcies a un Isco Alarcón sensacional. Rodrigo, que tornava a la selecció, ha fet el primer gol amb un xut creuat després d'un control amb el pit. El segon ha estat obra d'Isco amb una pilota que ha fregat el travesser. I el tercer l'ha fet Thiago Alcántara, de cap, aprofitant una centrada d'Odriozola. Tres gols en 23 minuts.

Espanya tenia els tres punts i l'accés al Mundial a la butxaca. Tot i el joc alegre i desinhibit de la selecció, l'afició que omplia les graderies del José RIco Pérez seguia fixant-se en Piqué, esbroncat cada vegada que tocava la pilota. El central del Barça ha vist una targeta groga per estalviar-se l'última jornada d'aquesta fase de classificació.

La segona part ha estat un tràmit. 'La Roja' seguia monopolitzant la possessió de la pilota i els albanesos suaven tinta per apropar-se a l'àrea de David de Gea. Tot i això, la relaxació d'Espanya ha obert el partit i una rematada de Sadiku ha fet tremolar el pal. Els dos equips han signat un pacte de no agressió per arribar al final amb el mateix resultat (3-0).

La victòria deixa la selecció amb els deures fets abans de l'última jornada. I és que aquest dilluns jugarà a Israel sense cap tipus de pressió.