Com bé saben en Tesla, els cotxes elèctrics estan cridats a ser el cotxes de referència del futur. Models que, a diferència del que passa avui dia tenint en compte que la seva quota de mercat és encara molt menor, seran els que dominin les carreteres als principals mercats a nivell mundial.

Això sí, com ha passat ja en una altra ocasions en els que la indústria ha sabut ja que el canvi arribarà tard o d'hora, no són poques les marques que estan treballant en diferents escenaris per fer del cotxe elèctric un cotxe millor en tots els sentits.

No és que sigui cap secret que, per molt que l'oferta de models d'aquest tipus sigui cada vegada major i que ja totes (o gairebé totes) les marques tinguin almenys un model d'aquestes característiques al seu catàleg, els elèctrics tenen diversos punts en contra que de moment les estan perjudicant.

 

Entre ells, el fet que siguin models més cars, el fet que les infraestructures per a la seva càrrega no estan encara consolidades a gaires països així com el fet que, en necessitar grans bateries per poder igualar el rendiment dels seus homòlegs amb motors de combustió, el seu pes és més gran i la seva habitabilitat és menor.

No és fàcil, i en Tesla ho saben molt bé, acabar amb tots aquests petits problemes, especialment el del pes i el de l'espai que ocupen les bateries. Per molt que aquestes siguin cada vegada millors, continuen sent un element que juga en contra dels elèctrics.

La marca xinesa que aposta per un xassís amb les bateries incorporades

De fet va ser Tesla la que fa ja uns anys va posar a sobre de la taula la possibilitat de fabricar models en qui les bateries estiguessin ja incorporades al xassís del cotxe. Una idea que de moment no ha anat més enllà a la marca d'Elon Musk però que, ull, sembla que sí que ha servit com a font d'inspiració per a la marca de la Xina Leapmotor.

I és que aquest fabricant sí que ha seguit el fil d'aquesta idea, apuntant que comptar amb un xassís amb bateries incorporades ofereix fins a 5 punts avantatges respecte a altres d'elèctrics: 20% menys de pes respecte a un xassís amb bateries convencionals, increment del 10% de l'autonomia en augmentar l'espai per a bateries en un 14,5%, la rigidesa torsional del xassís augmenta un 25%, menys sorolls i vibracions amb el vehicle en marxa i un lleu increment de l'espai interior (10 mm).

 

Això sí, el principal problema d'aquest sistema és saber què passarà una vegada les bateries s'acabin degradant i hagin de ser substituïdes, una cosa que tenint en compte la capacitat tecnològica actual dels fabricants, passa al cap d'uns 10 anys de la seva fabricació i ús.

Tenint en compte que la marca ha assegurat que està a prop de poder presentar el seu primer model amb aquesta tecnologia, és evident que una possible revolució ha començat. I no arriba des de Tesla.