Primer va emular a Arnold Schwarzenegger a l'hora de dir adeu al Parlament Britànic, amb el seu mític "Hasta la vista, baby". Ara, quan ha sortit per última vegada del número 10 de Downing Street com a primer ministre del Regne Unit, abans de dirigir-se cap a Escòcia on ja ha presentat la seva renúncia davant la Reina, s'ha acabat d'acomiadar de tots els britànics amb el també mític "Això és tot, amics", en anglès "That's All, Folks", la frase amb la qual acabaven tots els capítols dels dibuixos animats The Looney Toons. I és que avui acaba un nou capítol de la controvertida vida de Boris Johnson i Liz Truss, la seva successora, es convertirà en primera ministra del Regne Unit, la tercera en la història del Regne Unit. 

Brexit, Ucraïna i vacunació: les bases del govern de Johnson

Johnson ha abandonat el que ha estat la seva llar, i epicentre de totes les polèmiques pel Party Gate que va acabar precipitant la seva renuncia, i ha volgut pronunciar unes darreres paraules com a primer ministre abans de partir cap a Balmoral. El seu últim discurs s'ha centrat a destacar el que Johnson ha considerat les grans fites del Brexit, el suport a Ucraïna d'ençà que va començar la invasió russa d'un país amb el qual ha estret les relacions, i també el programa de vacunació contra la covid-19, un aspecte en el qual el Regne Unit va esdevenir capdavanter, tot i que inicialment Johnson no donava gens d'importància a la malaltia. Fins que es va contagiar i va haver de ser ingressat amb un pronòstic greu. 

Ahir, les primeres paraules de Truss després de ser escollida líder dels conservadors i, per tant, propera primera ministra del país, van ser per al seu "amic" Boris Johnson. Avui, ell, davant la porta negra de Downing Street ha assegurat que oferirà seu suport al nou Gabinet, davant el complicat moment pel qual passen els britànics en un context de pujades de preus constants. 

Discurs breu i centrat en les seves fites

La intervenció ha estat breu i Johnson ha aparegut acompanyat per la seva dona Carrie Symonds, ara Johnson, que també ha estat multada per la seva participació en les festes de Downing Street en plena pandèmia i fins i tot durant el dol per la mort del Duc d'Edimburg. "Vull donar les gràcies al poble britànic, als votants, per donar-me l'oportunitat de servir, a tots els que heu treballat incansablement per vèncer la covid", ha destacat. "Junts hem posat els fonaments que resistiran la prova del temps, ja sigui recuperant el control de les nostres lleis, o instal·lant una infraestructura vital, una base sòlida sobre la qual continuarem construint junts, pavimentant el camí cap a la prosperitat", ha dit Johnson, recordant el Brexit. 

I, fidel al seu estil irreverent i sovint incomprès, així s'ha acomiadat: "That's all folks! Gràcies a tots per venir tan aviat aquest matí. En només un parell d'hores seré a Balmoral per veure a sa Majestat la Reina i finalment li podré passar la torxa a una nova líder conservadora". Un cop presentada la dimissió davant la reina Isabel II, que coneixerà avui el seu 15è primer ministre, acaba l'era Johnson.