En un dels episodis de la primera temporada de The Crown, una jove Isabel II d'Anglaterra es queixava que en menys de deu anys de regnat, havia tingut tres primers ministres "ambiciosos, intel·ligents, brillants" i cap d'ells havia acabat el seu mandat: havien estat massa vells, massa malalts o massa dèbils. Una "confederació de derrotistes escollits democràticament", els anomenava. Ara, després de 75 anys al capdavant de la monarquia britànica, està a punt de reunir-se amb el 15è, després de la dimissió de Boris Johnson aquest estiu.

El pròxim dimarts, els conservadors escolliran el seu nou líder i, per tant, el nou premier del Regne Unit. Amb tot, la ja avançada edat d'Isabel II i el fet que les primàries es fan durant el període estival han provocat un canvi sense precedents: la reina no es reunirà amb el seu 15è primer ministre, que podria ser una dona per tercera vegada, ja que la preferida a les enquestes és Liz Truss, a la que durant anys va ser la seva llar, Buckingham Palace. Segons ha anunciat palau, la sobirana es trobarà amb el guanyador de les primàries a Balmoral, el seu palau d'Escòcia on cada any passa l'estiu. 

Isabel II pateix "problemes de mobilitat" 

Es tracta d'una decisió històrica, que tot i que es pot justificar pel fet que Isabel II torna cap a la ciutat quan acaba l'estiu, demostra que, als seus 96 anys, Isabel II també s'ha fet gran i, tal com reconeixen des del seu equip, pateix "problemes de mobilitat". Aquests ja es fan fer notar durant la celebració del seu jubileu, quan només va assistir a alguns dels actes per commemorar el seu llarg regnat. Per això, tot i que no sembla tenir cap intenció d'abdicar en el seu fill Carles, ell i la seva família cada cop assumeixen més compromisos. Però la rebuda al nou primer ministre és quelcom que només pot fer la monarca. 

Winston Churchill, el seu primer primer ministre 

 A més, cal tenir en compte que la Reina ja no resideix a Londres, sinó que ho fa al Palau de Windsor, a 40 quilòmetres de la ciutat. El seu primer primer ministre va ser Winston Churchill, que mantenia una relació molt especial amb el seu pare i que, segons diuen els seus biògrafs també va ajudar a Isabel II a adaptar-se al càrrec. Va ser ell la persona que la va anar a rebre quan va aterrar per primer cop a Londres com a reina, ja que el seu pare va morir quan ella, encara princesa, era de viatge a l'Àfrica. Des de llavors, la Reina ha tingut una relació molt estreta amb tots els residents a Downing Street, ja que abans de la pandèmia s'hi reunia setmanalment i, a partir de la covid, aquestes reunions s'han mantingut, encara que per telèfon.