Han tornat les protestes per demanar la llibertat del poble de Hong Kong. Aquest cop a Anglaterra, en concret, a Kingston, una ciutat del districte real de Kingston Upon Thames, al sud-est de Londres. Allà s'han concentrat centenars d'habitants de Hong Kong per demanar la fi de la repressió contra la llibertat de premsa.

Recentment, a Hong Kong molts mitjans de comunicació contraris al règim han anunciat el seu tancament permanent per "assegurar el benestar de la plantilla" arran de les detencions de periodistes i el tancament del diari Stand News. El redactor en cap del rotatiu Citixen News, ha assegurat que "ja no és possible seguir treballant en un entorn segur" i ha afirmat que tanca el seu mitjà de comunicació.

 Arran d'aquests fets, centenars de persones han format una cadena humana a Kingston per exigir la llibertat de premsa a l'antiga colònia britànica i actual regió administrativa de la República de la Xina.

 Repressió política

El govern xinès de Xi Jinping, juntament amb la policia de Hong Kong, ara fa un any, va protagonitzar la detenció de líders demòcrates de l'oposició més massiva que es recorda fins ara. En concret, 53 activistes dissidents i crítics amb el règim van ser sorpresos de bon matí en una operació que va desplaçar un miler de cossos de seguretat del règim i van entrar a 72 locals i llars d'aquests líders.

Aquests fa mesos que critiquen la nova llei de seguretat imposada que pretén anul·lar la dissidència a l'antiga colònia britànica, i amb aquestes detencions ho han reafirmat. El moment de les detencions va ser captat i difós per bona part dels mitjans gratuïts que es van organitzar a favor de la llibertat d'expressió del moviment i que ara es veuen forçats a tancar per una forta persecució totalitària.

"El Partit Comunista Xinès ha fet la volta a Hong Kong", va dir Chris Patten, l'últim governador britànic de Hong Kong i va afegir: "Les democràcies liberals de tot el món han de continuar manifestant-se contra la brutal destrucció d'una societat lliure". 

Imatge principal de la cadena humana a Kingston.