El comissionat de la Comissió Federal de Comunicacions, Brendan Carr, Brendan Carr, ha enviat una carta als consellers delegats d'Apple i Google, Tim Cook i Sundar Pichai, respectivament. La missiva contenia una preocupació sobre la seguretat estatunidenca: la possible amenaça de TikTok a la seguretat estatunidenca. Carr ha demanat per carta a les dues companyies que retirin aquesta aplicació de les seves botigues online: App Store i Google Play. Ara, els dos gegants tecnològics tenen fins al 8 de juliol per respondre a la petició que els ha fet arribar Carr. 

La FCC és l'agència estatunidenca encarregada de la regulació de totes les comunicacions, des de la ràdio fins Internet. Des de fa temps que TikTok està sota el radar de les institucions americanes i d'alguns polítics. Carr ha fet un pas més, demanant que es retiri l'aplicació de les plataformes de compra dels dos sistemes operatius majoritaris, fet que es traduiria en no poder adquirir l'app. El regulador argumenta que és una amenaça per la seguretat estatunidenca, malgrat la seva aparença inofensiva, segons recull La Vanguardia

Un llop amb pell de xai 

"No és el que sembla a primera vista. No és només una app per compartir vídeos o memes. És un llop amb pell de xai", ha assegurat Carr, qui denuncia que l'aplicació: "Funciona com una sofisticada eina de vigilància que recull grans quantitats de dades personals i sensibles". Carr es recolza en diverses investigacions que han analitzat com l'aplicació de ByteDance recull les dades dels seus usuaris, mentre aquests entre en bucles de lliscar pels milers de vídeos que mostra l'app. 

"TikTok ho recull tot, des d'historials de cerca i navegació fins a patrons de pulsació de tecles i identificadors biomètrics, incloses les empremtes facials –que, segons els investigadors, podrien utilitzar-se en tecnologia de reconeixement facial– i empremtes de veu. Recull dades de localització, així com esborranys de missatges, i a més ha recollit el text, les imatges i els vídeos emmagatzemats al porta-retalls d'un dispositiu", ha alertat Carr. 

El pols amb Pequín 

Moltes aplicacions o xarxes socials extreuen dades dels seus usuaris i no sempre les fan servir per millorar la seva experiència, com s'ha demostrat amb el cas de Facebook. En aquest cas, però, qui sostreu les dades no és una companyia estatunidenca, sinó xinesa. "TikTok és propietat de ByteDance, amb seu a Pequín, una organització que està en deute amb el Partit Comunista de la Xina i que està obligada per la llei xinesa a complir les demandes de vigilància de la República Popular Xina", afirma el comissionat de la FCC, qui afirma que l'aplicació ha vulnerat reiteradament els requisits de privadesa d'Apple i Google.