La primera ministra britànica, Theresa May, ha ajornat la votació sobre l'acord del Brexit prevista per aquest dimarts. Així ho va anunciar dilluns en una compareixença davant la falta de suports i la possibilitat de perdre la votació a la Cambra dels Comuns. 

D'aquesta manera, May ha anunciat que es reunirà d'urgència amb la diplomàcia europea, en un intent a la desesperada per salvar l'acord del Brexit i la seva posició de primera ministra. 

El laberint d'Irlanda del Nord

Segons el diari britànic The Guardian, aquest dimarts es reunirà amb el primer ministre holandès, Mark Rutte, a La Haia i amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, a Berlín, per tal de buscar "més garanties" sobre el mecanisme de salvaguarda dissenyat per evitar una frontera física entre Irlanda del Nord i la República d'Irlanda. Si al final del període de transició --desembre del 2020-- no s'arriba a un acord, el Regne Unit formaria una unió duanera però Irlanda del Nord tindria un estatus especial. Els conservadors però, no volen que tingui cap tracte diferent. 

Downing Street ja ha advertit que la votació podria ajornar-se fins al gener, reduint així el temps disponible per aprovar la legislació necessària per completar la sortida del Regne Unit. 

May va decidir ajornar la votació prevista per aquest dimarts perquè més de 100 parlamentaris conservadors estava previst que votessin contra l'acord. "Si continuéssim i votéssim demà, l'acord seria rebutjat per un marge significatiu", ha exposat davant dels mitjans de comunicació.

Els contraris a l'acord

La primera ministra britànica es troba davant d'un Parlament completament dividit i amb una manca de suports important. Entre els que rebutgen l'acord, hi ha el partit laborista, l'SNP (Partit Nacional Escocès), els nord-irlandesos del DUP, que tot i donar suport al govern de May ja han advertit que poden revocar-lo, i fins i tot part del mateix partit de May. El Parlament no descarta una moció de censura contra la primera ministra

L'ajornament de la votació va arribar el mateix dia que el Tribunal de Justícia de la Unió Europa donés llum verda al fet que el Regne Unit pugui revocar el Brexit de manera unilateral.

La UE tanca la porta a noves negociacions

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ja ha advertit però que l'acord del Brexit no es renegociarà.