Una dona mai no hauria envaït Ucraïna. Aquesta ha estat l'última sortida de to del primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, hores abans que comenci la cimera de l'OTAN que se celebra a Madrid i a la qual ha assistit sense la seva esposa, Carrie Symonds. Per això, creu que si Putin hagués estat una dona, a finals de febrer d'aquest 2022, Rússia no hauria començat la invasió del territori ucraïnès, i que el món aniria millor si hi hagués més dones al poder. Aquestes paraules recorden al principi de la guerra, quan s'assegurava que si Angela Merkel seguís sent la canceller alemanya, Putin tampoc s'hauria atrevit a fer aquest moviment. Anant més enllà, ha destacat que el president rus no deixa de ser un exemple més de la masculinitat tòxica.  En una intervenció al canal de televisió pública d'Alemanya, ZDF, ha afegit que "tothom vol que la guerra acabi, però ara no hi ha un acord possible. Putin no té cap proposta d'acord de pau i Zelenski tampoc el pot oferir".

En la mateixa línia, el premier britànic, Boris Johnson ha defensat que Putin es va equivocar en envair Ucraïna, ja que el que ha aconseguit és tenir una major participació de l'OTAN, un organisme que ha guanyat molt protagonisme en els últims mesos, a l'Estat d'Europa, quelcom que veu com un error de càlcul, ja que el rus estava "completament equivocat", segons el parer de Johnson.  Per això, va voler destacar la importància de la cimera a Madrid, un esdeveniment que ha complicat molt la vida als habitants de la capital espanyola durant els dies que se celebra, parlant d'un "pas endavant enorme", en referència a la possible incorporació de dos nous membres: Suècia i Finlàndia.
 

Relació entre Johnson i Zelenski 

Johnson va ser pioner quan es va convertir en el primer ministre que va viatjar fins a territori ucraïnès per reunir-se amb Volodímir Zelenski, amb qui ja s'ha trobat en diverses ocasions. Tot plegat va ajudar a dissimular l'escàndol del PartyGate, però en les últimes setmanes aquest va tornar a escalar i va esclatar en una moció interna dels mateixos conservadors que Johnson va salvar.