La Policia Metropolitana de Londres ha anunciat aquest dijous que dona carpetada a la recerca sobre les festes celebrades a Downing Street i altres edificis governamentals durant la pandèmia de coronavirus després de multar a un total de 126 persones des del mes de gener passat, relacionades amb l'escàndol conegut com 'Partygate', en el qual funcionaris i membres de l'Executiu van participar en trobades socials contravenint les restriccions en vigor, que limitaven la interacció. El primer ministre britànic, Boris Johnson, la seva esposa, Carrie i el titular d'Economia, Rishi Sunak, van figurar entre els multats per la Met. 

Investigació conclosa 

La Policía de Londres ha indicat que la perquisició ha trobat indicis que es van violar les restriccions imposades por la pandèmia festes i reunions celebrades en almenys vuit dates diferents, tal com ha recollit la cadena BBC. De totes les persones multades, 28 d'elles han rebut entre dues i cinc multes. Del total de sancionats, 53 són homes i 73 dones, segons ha detallat aquest dijous la Policia, que a més han puntualitzat que algunes persones han rebut més d'una sanció. El primer ministre, Boris Johnson, que se situa en el centre de la polèmica, ja ha abonat una multa, així doncs, ell mateix, ha descartat que la Policia el torni a multar. En concret, Downing Street no ha indicat fins avui si Johnson hauria rebut una altra sanció per la seva presumpta participació en alguna altra trobada social durant els confinaments. El dimarts 12 d'abril, la policia britànica va multar Boris Johnson per ser culpable d'haver violat les lleis pandèmiques amb les festes a Downing Street durant el confinament. Aquestes van ser un autèntic escàndol quan van esclatar i semblava que el seu govern podia arribar a caure, però va arribar la pandèmia i va canviar el focus d'atenció, amb el primer ministre sent dels primers a sancionar els oligarques russos i en visitar Volodímir Zelenski. 

Johnson, per justificar-se, va argumentar que no considerava que haver celebrat el seu 56è aniversari, en una trobada que va definir com a "sorpresa" organitzada per la seva dona en la seva oficina, suposava una violació de les normes del coronavirus, encara que "acceptava humilment" que sí se les havia saltat. La conclusió de la denominada 'Operació Hillman' obre la porta a la publicació d'un altra investigació que podria suposar un altre mal de cap per a Johnson. La funcionària del govern anglès, Sue Gray, podrà publicar el seu informe sobre aquestes festes, fet que podria donar-se durant les pròximes setmanes. Fragments de l'informe publicats al gener assenyalaven que el govern havia incorregut en "fallades de lideratge i judici", al mateix temps que incidia en què el comportament de l'Executiu entorn de les reunions "és difícil de justificar".