El canceller alemany, Olaf Scholz, ha condemnat aquest diumenge les declaracions fetes pel president de l'Autoritat PalestinaMahmoud Abbas, en les quals acusava Israel de cometre "50 Holocausts", mentre era al costat seu durant una roda de premsa, i que ara investiga la policia el país per "relativitzar" la massacre contra els jueus, quelcom prohibit per la llei alemanya. L'esmena de Scholz s'ha produït en el marc d'un acte amb els Amics de Yad Vashem, que enguany celebra 25 anys des de la seva fundació a Alemanya: "Qualsevol que dubti de l'Holocaust, que faci falses comparacions, empetiteix i distorsiona la història. Incita a l'odi i a la violència. Aclarim les coses sense cap mena de dubte als dirigents palestins després de l'escandalosa declaració de Mahmud Abbas", ha declarat.

Scholz condemna les paraules d'Abbas

Des de la sinagoga Joachimstaler Strasse de Berlín i un dia abans de la celebració de l'acte commemoratiu dels 50 anys de l'atemptat terrorista durant els Jocs Olímpics de Munic, el canceller Scholz ha denunciat les paraules del líder palestí davant l'allau de crítiques que l'acusaven de no haver fet res. Després de l'incident, el mandatari alemany ja va desmarcar-se d'Abbas a les xarxes socials, amb un tuit en el qual es va mostrar "profundament indignat per les declaracions indescriptibles" d'Abba, i les va "condemnar". Aprofitant l'esdeveniment d'avui, Scholz ha volgut deixar clar que "no tolerarem l'antisemitisme a Alemanya, i això inclou relativitzar l'Holocaust", ha asseverat aquest diumenge en l'acte del memorial de l'Holocaust.

50 anys de l'atemptat contra els Jocs de Berlín

El president alemany, Frank-Walter Steinmeier ha qualificat avui de "vergonyós" que hagin passat cinquanta anys abans no s'ha arribat a un acord per a indemnitzar a les víctimes de l'atemptat del comando palestí Setembre Negre durant els Jocs Olímpics de Munic i reconèixer els errors comesos en l'intent del seu alliberament. "Que hagin passat cinquanta anys fins a aquest enteniment és en efecte vergonyós", ha reconegut Steinmeier en una roda de premsa conjunta amb el president israelià, Isaac Herzog. Herzog, que es troba a Alemanya de visita oficial, ha estat rebut aquest diumenge amb honors militars pel president alemany, amb qui ha mantingut una reunió abans de comparèixer davant la premsa. Demà es reunirà amb el canceller alemany, Olaf Scholz, i pronunciarà un discurs a Munic en l'acte en memòria del 50 aniversari de l'atemptat terrorista. Dimarts, el president israelià pronunciarà un discurs davant el Bundestag, la cambra baixa del Parlament alemany, i visitarà l'antic camp de concentració de Bergen-Belsen acompanyat del seu homòleg alemany.