L'aerolínia Ryanair oferirà 200 vols addicionals que connectaran Alacant i Palma amb alguns de les principals ciutats alemanyes, com Colònia, Berlín o Frankfurt, durant Setmana Santa, el que suposa un augment de capacitat de gairebé 40.000 places per viatjar des del 28 de març fins a mitjans d'abril.

Segons informa la companyia, moltes d'aquestes rutes continuaran operant durant la resta de l'estiu amb vols disponibles per reservar fins al març de 2022.

Coincidint amb l'augment de freqüències, Ryanair ha llançat una oferta de seients amb vols a partir de 19,99 euros per viatjar fins a finals d'octubre de 2021. La promoció estarà disponible fins a la mitjanit del diumenge 21 de març.

Ateses les restriccions de viatge, Ryanair permet fins a dos canvis de data de vol gratuïts per donar més flexibilitat.

ryanair vaga|gandula acn

Punt d'informació de la companyia Ryanair a l'aeroport del Prat / ACN

Noves rutes des de Barcelona

D'altra banda, Ryanair va anunciar aquest dilluns que enllaçarà aquest estiu Barcelona amb unes altres tres ciutats europees: Eindhoven, Maastricht (Països Baixos) i Odessa (Ucraïna).

La companyia ha informat en un comunicat que aquestes connexions començaran a operar amb dos vols setmanals a partir del 2 i el 3 de juliol i durant la temporada d'estiu.

Ryanair recorda en la nota que a causa de la crisi del coronavirus i a les restriccions que comporta la companyia permet fins a dos canvis de vol gratuïts.

Aeroport del prat T2 Ryanair mostradors embarcament - Sergi Alcazar

Punt de facturació de maletes de Ryanair a l'aeroport del Prat / Sergi Alcàzar

Ryanair i la Covid

L'aerolínia va registrar unes pèrdues netes de 307 milions d'euros en el seu tercer trimestre fiscal (octubre-desembre) davant el benefici de 88 milions d'euros obtingut del mateix període de l'exercici anterior. La crisi de la Covid ha tingut un fort impacte al sector aeri, causant un descens en la demanda de bitllets i en el trànsit de passatgers de la companyia, en aquest cas fins als 8,1 milions, un 78% menys que l'exercici anterior.

La companyia establerta a Dublín va assegurar que s'enfronta a l'any "més difícil" de la seva història com a conseqüència de la pandèmia, i preveu que les seves pèrdues podrien apropar-se als 1.000 milions d'euros en aquest període fiscal, que finalitza el proper 31 de març. Ryanair va informar en un comunicat que els seus ingressos van caure un 82% respecte al tercer trimestre de 2019, fins als 340 milions d'euros, mentre que els costos operatius es van situar en 670 milions d'euros, el 63 % menys.

 

Foto principal: Avions de Ryanair aparcats en un aeroport / Europa Press