Les forces russes estan construint un nou ferrocarril que unirà les ciutats ocupades de Mariúpol, Volnovakha i Donetsk, amb el sud de Rússia, segons un funcionari ucraïnès. Petro Andriuxenko, assessor de l'alcalde exiliat de Mariúpol, ha dit que els russos "han començat la construcció d'un pont ferroviari prop del poble de Hranitne, sobre el riu Kamius. Si té èxit, això permetrà que la línia existent Mariupol-Aslanove-Kalchyk-Volnovakha connecti directament amb Taganrog i Rostov del Don.

Andriuxenko ha destacat que si es completa aquest ferrocarril, permetria a Rússia transportar subministraments militars i civils al territori ocupat al sud d'Ucraïna, sense dependre del pont de Crimea. 

El pont que connecta Crimea amb el territori continental rus ha estat objecte de creixents atacs per part de les forces ucraïneses en els últims mesos, mentre intenten tallar les línies de subministrament de la península. 

Mariúpol, sota control rus des del maig del 2022

La ciutat portuària al Mar d'Azov està ubicada a la regió ucraïnesa de Donetsk i ha estat sota control rus directe des de maig de 2022. Va ser a Mariúpol, on les forces russes van dur a terme alguns dels seus atacs més notoris, inclòs un atac a un hospital i el bombardeig d'un teatre on s'havien refugiat centenars de civils.

La ciutat es va convertir en un símbol de la resistència ucraïnesa durant setmanes d'atacs russos incessants l'any passat. És famós que, fins i tot quan la major part havia caigut, els seus defensors van resistir a la planta siderúrgica d'Azovstal durant setmanes abans que la fortalesa finalment caigués.

Ucraïna intenta resistir

Les forces ucraïneses continuen repel·lint els contraatacs russos al costat dels pobles de Klishchivka i Andrivka, tots dos situats al sud de la ciutat ocupada de Bakhmut. Paral·lelament, Rússia no descansa i busca reunions permanents amb qui faci falta. Després d'una reunió d'alt voltatge amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un, ara fa unes setmanes, i d'una nova trobada amb el president bielorús, Alexandr Lukaixenko. Aquest dimecres, ha tocat teixir aliances amb l'Afganistan. Precisament per aquest motiu, una delegació del govern de facto dels talibans, encapçalada pel ministre d'Afers Estrangers, Mawlawi Amir Kham Muttaqi, s'ha reunit amb un assessor del president rus, Vladímir Putin, per conversar sobre les relacions bilaterals. Ara bé, malgrat les especulacions, encara no hi ha reconeixement oficial de la trobada, tal com destaca Efe.