Rússia no en té prou amb les annexions a Ucraïna. Un cop hagi aprovat l'absorció de quatre regions ocupades, que tindrà lloc previsiblement el 30 de setembre, el Kremlin té la intenció de continuar la guerra al país veí, i conquistar "com a mínim" la resta del Donetsk. Així ho ha explicat aquest dimecres el portaveu de la premsa russa, Dmitri Peskov, als mitjans, en declaracions en les quals ha evidenciat la manca de consistència del règim de Putin a l'hora de deixar clars els seus objectius a Ucraïna. Si bé Rússia ja ha aconseguit celebrar referèndums d'annexió al Donetsk, Lugansk, Kherson i Zaporíjia, sembla que no intentarà posar a prova els límits d'un exèrcit cada cop més degradat i mantindrà les conquistes a l'est del país. 

La guerra continuarà després de les annexions

Putin no s'aturarà als territoris que annexioni. Encara que Peskov no hagi fet cap al·lusió durant la roda de premsa a fer caure tota Ucraïna, tal com inicialment tenia previst Moscou, tampoc no tenen intencions de conformar-se amb les regions sota el seu control. "Com saben, no tot el territori de la república popular de Donetsk ha estat alliberat", ha dit el portaveu rus en referència a la contraofensiva de l'exèrcit ucraïnès. "Estem parlant del territori a les seves fronteres de 2014. Per això, com a mínim, cal alliberar tota la república popular de Donetsk", ha afirmat.

Resultats dels "referèndums"

Entre el 87,05 i el 99,23% dels votants dels "referèndums" en quatre regions en l'est i sud d'Ucraïna van donar suport a l'annexió a Rússia, segons els resultats difosos avui per les autoritats prorusses amb el cent per cent de les paperetes escrutades. El suport més gran a l'annexió es va registrar a Donetsk, regió on les tropes russes controlen prop de la meitat del territori, i on el 99,23% dels votants hauria recolzat la incorporació a Rússia. La xifra va ser lleugerament inferior a Lugansk, on suposadament es van pronunciar a favor d'aquesta opció el 98,42%. En els territoris controlats per Rússia a les regions meridionals ucraïneses de Zaporíjia i Kherson a favor de l'entrada a Rússia haurien votat el 93,11 i el 87,05% dels ciutadans, respectivament. Aquest dimecres els líders separatistes de Donetsk i Lugansk han viatjat a Moscou per a demanar al president Vladímir Putin la incorporació a Rússia