El Regne Unit prediu grans pèrdues a l'exèrcit rus. El servei d'intel·ligència del ministeri de Defensa britànic ha analitzat aquest diumenge en el seu informe diari sobre la guerra a Ucraïna la mobilització militar parcial decretada per Vladímir Putin la setmana passada. El servei d'intel·ligència ha qüestionat que les tropes hagin rebut l'entrenament militar necessari abans d'anar al front per la rapidesa amb la qual s'ha actuat i el repte que això suposa en termes logístics i administratius. Segons el missatge, "moltes de les tropes reclutades no hauran tingut cap experiència militar en els darrers anys" i "és probable que sofreixin una alta taxa de desgast".

Aniran al front amb la "preparació mínima"

Així, el Regne Unit creu que moltes de les unitats que Rússia està reclutant en plena contraofensiva ucraïnesa i tensions internes per la mobilització militar, tindran  "una preparació mínima rellevant" en el moment que arribin al front. Això és el que dedueixen, principalment, de "la falta d'instructors militars, i la pressa amb la qual Rússia ha iniciat la mobilització", la qual prediuen que acabarà en tragèdia per als invasors. Per fer aquesta deducció, la intel·ligència britànica ha tingut en compte que "a diferència de la majoria dels exèrcits occidentals, l'exèrcit rus proporciona un entrenament inicial de baix nivell per als soldats dins de les seves unitats operatives designades, en lloc d'establiments d'entrenament dedicats" a fer-ho. D'acord amb això, patiran, previsiblement, els efectes de la manca de preparació.

La mobilització militar russa ja està en marxa

En el seu últim informe sobre la guerra a Ucraïna, la Defensa del Regne Unit assenyala que "les lleves inicials d'homes reclutats com a part de la mobilització parcial de Rússia han començat a arribar a les bases militars" i que ja s'han emès "moltes desenes de milers de documents de convocatòria". La intel·ligència militar britànica considera que "Rússia ara afrontarà el desafiament logístic i administratiu de proporcionar formació a les tropes", i que això afectarà durament en el seu rendiment als fronts.