Les autoritats de l'autoproclamada República Popular de Lugansk han anunciat aquest dimarts que el referèndum sobre la possible adhesió del territori a Rússia se celebrarà entre el 23 i el 27 de setembre, un dia després que el parlament de les autoritats prorusses instal·lades a la regió hagin aprovat fer aquest pas. 

L'anunci l'ha fet el president del parlament de Lugansk, Denis Miroshnichenko, hores després que els membres de la Cambra Pública hagin aprovat per unanimitat una llet sobre la celebració del referèndum sobre aquest punt, tal com ha recollit l'agència russa Interfax i també Europa Press.  

Al cap de poca estona, Donetsk també ha confirmat que la votació en aquest territori tindrà lloc en aquestes mateixes dates, segons ha informat TASS

Donetsk i Lugansk, de camí cap a Rússia

Els parlaments de les autoproclamades repúbliques de Lugansk i de Donetsk han aprovat dilluns dues mocions instant a la celebració de referèndums per a l'adhesió de les dues regions ucraïneses a Rússia, que el 24 de febrer va llançar una guerra contra Ucraïna després de reconèixer la independència d'aquestes regions.

Què passa amb Kherson?

Per la seva banda, el consell cívic instal·lat per les autoritats prorusses a la regió de Kherson ha presentat aquest dimarts una iniciativa per celebrar un referèndum sobre l'annexió d'aquest territori a Rússia. Així, ha mostrat la seva confiança que la iniciativa serà recolzada per la població i que la unió a Rússia "garantirà la seguretat al territori de la regió".

Les autoritats prorusses de Kherson, regió fronterera amb la península de Crimea, van anunciar a principis de setembre l'aturada temporal del procés d'adhesió per motius de seguretat, en el marc d'una contraofensiva llançada per les tropes ucraïneses en aquesta zona.

Què diu Ucraïna?

La presidència ucraïnesa ha qualificat de "xantatge" la convocatòria de referèndum llançada aquest dimarts des de l'autoproclamada república separatista de Lugansk i ha promès que "eliminarà" aquesta amenaça russa, sorgida de la "por del fracàs".

"L'enemic té por i manipula de manera primitiva", va afirmar el cap del gabinet de la Presidència, Andriy Yermak, a través del seu compte a Telegram, després de l'anunci llançat des de Lugansk, al qual s'han unit també Donetsk, Kherson i Zaporiyia.

 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.

 

 

Imatge principal: Kramatorsk, Donetsk / Efe