Rússia ataca Ucraïna de nou. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha dit que Rússia ha atacat un centre de transfusió de sang al país i ja ha condemnat l'atac mortal com un "crim de guerra". Paral·lelament, un atac independent va colpejar una fàbrica clau, segons destaca la premsa internacional. Tots dos atacs es van produir després que Kíiv hagués colpejat un vaixell cisterna rus a l'estret de Kertx. Les forces russes van atacar el centre de transfusió de sang a la regió de Khàrkiv, a nord-est d'Ucraïna, segons ha dit Zelenski, i ha afegit que "s'informa de morts i ferits". En aquest sentit, va destacar que una bomba d'aire havia colpejat el centre de Kupiansk, una ciutat a uns quilòmetres de la frontera amb Rússia. 

Ucraïna ataca Rússia amb drons

També s'ha sabut que Ucraïna ha dut a terme un atac de drons contra un vaixell cisterna rus a l'estret de Kertx, un dia després que un dels vaixells de guerra de Moscou fos envestit al mar Negre. Un vídeo publicat per les autoritats ucraïneses semblaven mostrar un dron marí no tripulat colpejant el vaixell de 141 metres de bandera russa durant la nit. L'atac és el segon d'aquest tipus en un període de 24 hores, després de l'enfonsament d'un vaixell de desembarcament rus divendres fora del port de Novorossiysk, al mar Negre. 

El Kremlin envia drons i míssils de nit a Ucraïna

En aquest context, Rússia ha llençat un atac durant la nit a Ucraïna, fent servir 70 armes d'assalt aeri, incloent-hi míssils de creuer i hipersònics i drons fabricats iranians, segons ha dit diumenge la força aèria de Kíiv segons Reuters. La força aèria diu que la defensa d'Ucraïna ha destruït 30 dels 40 míssils de creuer i els 27 drons Shahed que Rússia va llençar durant la nit. 

La neteja institucional de Zelenski

Malgrat la guerra, Zelenski està decidit a demostrar als seus socis occidentals que la seva neteja contra la corrupció va de veritat. Així, ha promès una "neteja" institucional, una referència a la seva campanya per mostrar als socis occidentals que Kíiv ha passat d'una història de corrupció profundament arrelada. "La setmana que ve serà una continuació de la nostra feina per netejar les institucions estatals d'aquells que van intentar arrossegar del passat els vells hàbits, vells esquemes que van debilitar Ucraïna durant molt de temps, durant dècades". Tot i les paraules, directes, el president ucraïnès no ha donat pistes de qui podria ser aquest objectiu. 

 

Imatge principal: vida diària a Ucraïna / Efe