Ucraïna ha denunciat avui la mort d'almenys 11 persones, entre elles cinc nens, en un bombardeig rus amb míssils aquest dissabte contra la ciutat de Pokrovsk, a la regió oriental de Donetsk. Amb aquest darrer atac, es confirma que Rússia està mantenint absolutament viu l'assetjament sobre el territori fronterer ucraïnès, també amb el canvi d'any. "11 morts, entre ells 5 nens: aquestes són les conseqüències preliminars dels atacs en el districte de Pokrovsk", ha escrit el cap de l'Administració Militar Regional de Donetsk, Vadim Filashkin, en el seu canal de Telegram. Ell mateix ha indicat que les forces russes van atacar la zona, situada al nord-oest de la capital de la regió, Donetsk, amb míssils S-300. A més de les víctimes mortals hi ha almenys vuit ferits, ha afegit.

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha assenyalat al seu torn a Telegram que s'estan duent a terme tasques de rescat a Pokrovsk i ha denunciat que Rússia ha atacat edificis residencials i cases privades. "Rússia ha de sentir sempre que cap d'aquests atacs quedarà sense conseqüències. Hem de garantir-ho amb la nostra força, la nostra pròpia defensa i les nostres capacitats polítiques", va recalcar.

Possible ofensiva a Khàrkiv

Mentrestant, no deixen de créixer els rumors que assenyalen que Rússia podria estar concentrant forces per llançar una nova ofensiva contra Khàrkiv, mentre el president d'Ucraïna crida els ucraïnesos a preparar-se per a un any d'intensa resistència davant l'agressió russa. "Les forces russes podrien tenir condicions propícies per a intensificar les operacions en direcció a Kupiansk (a les regions de Khàrkiv i Luhansk)", ha assenyalat avui en el seu informe diari l'estatunidenc Institut d'Estudis per a la Guerra (ISW), en informar sobre la situació en el camp de batalla ucraïnès. Segons l'ISW, aquesta tàctica russa tindria "la finalitat d'aconseguir avenços territorials en sectors més importants des del punt de vista operatiu que altres àrees que les forces russes estan intentant apoderar-se actualment".

Un avanç rus en aquesta direcció podria obligar les forces ucraïneses a abandonar la riba aquest del riu Oskil i aplanaria el camí per a futures operacions russes en la línia de Kupiansk-Svatove-Kreminna, segons el centre d'estudis estatunidenc. El portaveu de la intel·ligència militar ucraïnesa, Andriy Txerniak, reconeix "una certa acumulació de forces i mitjans de l'enemic en el sector de Kupiansk". "Això podria ser una mostra que els ocupants tenen la intenció d'incrementar les accions ofensives justament en aquest sector del front", ha indicat, però ha evitat confirmar que es tracti d'una amenaça imminent en el transcurs d'una o dues setmanes.