Rússia ha llançat l'ofensiva més gran sobre Ucraïna des de l'esclat de la guerra en el poc que va de 2024. Així ho denuncien les autoritats ucraïneses. Per exemple, la responsable del comitè al parlament ucraïnès per a la integració europea, Ivanna Klympush, ha denunciat a través de les xarxes: "Estem probablement davant el major atac sobre Kíiv i Ucraïna des de la invasió; calen accions urgents per millorar les capacitats de defensa aèria". Els darrers informes de l'exèrcit d'Ucraïna sostenen les paraules de Klympush, ja que han anunciat que el país ha interceptat 87 dels 90 drons russos que ha identificat des d'aquest 1 de gener.

En les últimes hores, els atacs de Moscou han provocat la mort d'almenys cinc persones i han causat una cinquantena de ferits entre les ciutats de Kíiv, Khàrkiv, Odessa i Donetsk. En aquest sentit, l'exèrcit recomana a la població que es quedi en refugis mentre durin els atacs. "Els atacs massius de Rússia s'han traduït en dotzenes de ferits i edificis residencials en flames.; desafortunadament, hem patit danys. Parlant de la fatiga de la guerra, és important recordat que l'enemic no es cansa ni un sol dia de matar; només la força l'aturarà", ha escrit també la primera dama, Olena Zelenska. 

Rússia defensa les seves accions

Mentre Ucraïna denuncia que els objectius de Rússia són estructures civils, des de Moscou es justifiquen els atacats sostenint que són militars. Concretament, el Ministeri de Defensa rus ha afirmat que els míssils que han llançat aquest dimarts a Kíiv i Khàrkiv era dirigit contra empreses del complex militar-industrial del país i magatzems amb armes occidentals.  "Les Forces Armades de Rússia van dur a terme un atac grupal amb armes de precisió de llarg abast i vehicles aeris no tripulats contra empreses del complex militar-industrial d'Ucraïna que feia tasques per a la producció de míssils, vehicles aeris no tripulats i reparació d'armes i equip militar a Kíev i els seus voltants", s'afirma des de l'exèrcit rus. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!