Més intercanvis. Rússia ha perpetrat una nova onada d'atacs aeris, en el que ha estat una clara represàlia contra la darrera ofensiva ucraïnesa. Aquest divendres l'exèrcit rus va perpetrar un dels atacs contra Ucraïna més massius des de l'inici de la guerra. Una onada d'atacs amb drons i míssils aquest divendres, la més important dels darrers mesos, en què Moscou va utilitzar uns 160 míssils i drons. L'atac va provocar almenys 39 morts i uns 160 ferits, així com danys en diferents punts d'Ucraïna, entre ells Kíiv. En resposta a aquest atac a gran escala, l'exèrcit ucraïnès va bombardejar aquest dissabte la ciutat russa de Belgorod, situada en una regió fronterera entre els dos països.

El nombre de morts a causa de l'atac ucraïnès a Belgorod, inicialment més limitat, s'ha elevat aquest diumenge a 24, segons ha informat el governador de la regió, Viatxeslav Gladkov. Del total, quatre de les víctimes mortals són menors d'edat. A més, els hospitals han acollit 108 ferits, dels quals 25 es troben en estat greu i seran traslladats a clíniques d'altres regions del país. I és que en la seva ofensiva, Ucraïna ha utilitzat més de setanta drons contra objectius russos. La regió de Belgorod, que comparteix 552 quilòmetres de frontera amb Ucraïna, ha estat l'entitat russa més colpejada per incidents fronterers des que va començar la guerra.

28 ferits a Khàrkiv i 2 morts a Kherson

En represàlia per aquesta darrera ofensiva, Rússia ha procedit a una onada de míssils aquesta matinada que ha colpejat Ucraïna. La majoria dels atacs, de nou, s'han concentrat al sud i a l'est, dirigint-se a les regions de Khàrkiv, Kherson, Mykolajiv i Zaporíjia, però també s'han registrat explosions a Kíiv. Aquest diumenge, les forces aèries ucraïneses van explicar que havien aconseguit aturar 21 dels 49 drons enemics que s'havien disparat de nit.

A Khàrkiv, el governador regional ha explicat que hi ha 28 persones ferides després que almenys sis míssils han impactat la ciutat. El ministeri d'Interior d'Ucraïna també ha notificat danys a 12 blocs de pisos, 13 cases, hospitals, un hotel, una guarderia, centres comercials, una canonada de gas i cotxes. "Això no són bases militars, sinó cafès, edificis residencials i oficines", ha criticat l'alcalde de Khàrkiv, Ilhor Terekhov. "En el darrer dia de l'any, els russos volen intimidar la nostra ciutat, però no tenim por. Som invencibles". A la regió de Kherson, el governador també ha informat de dues morts pels atacs de Moscou, que se sumen a la gairebé trentena de persones que han resultat ferides a la ciutat de Khàrkiv.