Quatre míssils han impactat a l'hotel del periodista de TV3 Manel Alías a Ucraïna, que ara cobreix les tensions al Donbass per l'annexió a Rússia i la contraofensiva ucraïnesa. Abans de res, quedi clar que ell mateix ha comunicat que està "bé" i "fora de perill". Però un cop ha estat sa i estalvi, el reporter ha compartit imatges de l'atac que ha patit l'hotel on s'allotjava. És així com ha volgut relatar "el terror de la guerra (en primera persona)". "5 de la matinada, bum! L'estrèpit em desperta", comença la història, que segueix amb una segona explosió que "cau més a prop". Mentre es vestia cau el tercer i després el quart, ja al passadís.

"El quart (míssil) hauria pogut ser per mi", reconeix Alías, que creu que s'ha salvat perquè s'ha aturat al mig del passadís per encendre la llanterna del mòbil. "Al passadís, abans de les escales d'emergència, m'aturo per encendre la llanterna del mòbil i... això em salva?", es pregunta. Al vídeo que ha difós a les xarxes socials es veu la quarta explosió, que sona molt a prop del periodista. 

L'atac obliga el reporter a marxar al refugi, un trajecte que "va ser un martiri". Entre altres coses, pels ensurts constants: "Et passa quan fa poc has vist cossos mutilats per explosions. El resultat: durant dies qualsevol so fort t'espanta". "A l'hotel hi havia un sistema d'evacuació que no té molta gent que conviu amb aquest terror", detalla. I tot, "per una guerra absurda". El text l'acompanya amb diferents imatges de com ha quedat l'hotel després de l'atac i dels impactes dels míssils a terra. En una tercera piulada diu que ja ha sortit del Donbass i busca una resposta: "Quant durarà tot això?".

Fa temps que el Donbass és focus de tensions a Ucraïna, pels enfrontaments entre els nacionalistes ucraïnesos i els prorussos. Però aquesta setmana s'ha arribat més enllà, ja que Vladímir Putin ha culminat l'annexió de Donetsk i Lugansk (així com de Kherson i Zaporíjia). És en aquest context en el qual el president Volodímir Zelenski ha sol·licitat l'adhesió urgent d'Ucraïna a l'OTAN, amb la idea de defensar els ciutadans de les diferents regions ocupades per les tropes russes. Al respecte, l'Aliança Atlàntica ha evitat mullar-se sobre la petició d'entrada: "Ho han de decidir els trenta aliats". D'altra banda, cal dir parlar de la contraofensiva ucraïnesa i de com aquest dissabte les forces ucraïneses han encerclat la ciutat de Liman (Donetsk). Les autoritats prorusses intenten ara trencar el setge amb bombardejos.