Almenys 23 persones han mort i 28 han resultat ferides en un atac amb míssils russos contra un comboi humanitari a Zaporíjia, al sud d'Ucraïna. "De moment se sap que hi ha 23 morts i 28 ferits. Tots civils, els nostres compatriotes," ha informat el cap de l'administració militar d'aquesta regió, Oleksandr Staruj, a Telegram. "L'enemic ha bombardejat amb míssils un comboi humanitari civil a la sortida del centre regional. La gent feia cua per sortir cap al territori temporalment ocupat per recollir els seus familiars, per portar ajuda. Hi ha morts i ferits", ha explicat Oleksandr Staruj. Al lloc de l'atac han anat ja equips de rescat, metges i els serveis necessaris. Hores després, periodistes que s'han desplaçat als llocs dels fets expliquen que encara hi queden cadàvers als carrers de la ciutat. 

Mentrestant, l'administrador rus de la regió ocupada de Zaporíjia, Vladimir Rogov, ha acusat les forces ucraïneses d'estar al darrere d'aquest atac, "disparant contra un grup de cotxes que esperaven a traslladar-se a territori alliberat a la sortida de Zaporíjia". Rogov també ha fet públiques aquestes paraules a través de Telegram, on ha afegit que aquest atac no és res més que "la clàssica provocació anglosaxona contra la població civil deslleial, disparant-se a ells mateixos i acusant a Rússia". Anant més enllà, ha volgut destacar que "fa dos dies, en senyal de protesta contra les accions del règim de Zelenski, aquestes persones van bloquejar la carretera demanant que els deixessin anar a territoris alliberats". Una nova mostra d'acusacions creuades.

Annexió a Rússia

L'atac té lloc hores després que el president rus, Vladímir Putin, reconegués aquest dijous la "independència" de les regions meridionals ucraïneses de Kherson i Zaporíjia, pas previ a la seva annexió per part de Rússia. Putin ha signat el decret sobre la base dels recents referèndums il·legals en què una majoria de votants va decidir separar-se d'Ucraïna i va incorporar en la Federació Russa.

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.