El president de Rússia, Vladímir Putin, ha advertit aquest dimecres sobre el perill d'una possible guerra nuclear, però ha assegurat que "sota cap condició" Rússia serà el primer país a utilitzar el seu arsenal nuclear. Així ho ha afirmat el líder rus durant una reunió per videoconferència amb els membres del Consell de Drets Humans adscrit al Kremlin. Així mateix, Putin ha reconegut que l'amenaça d'un conflicte nuclear creix. "Per a què ens enganyarem", ha afegit. Encara que el mandatari rus ha descartat que Rússia faci un atac nuclear, Putin ha assegurat que el país disposa d'armes en un estat "més avançat i modern" que l'arsenal d'altres potències atòmiques.

D'altra banda, el president de Rússia ha assegurat que el Kremlin no vol facilitar el seu arsenal a cap altre país, ni tant sols als estats aliats, tot i el desplegament d'armes dels Estats Units a països europeus. "Les armes nuclears estatunidenques es troben en gran quantitat en territori europeu. Nosaltres no hem transferit les nostres armes nuclears a ningú i no ho farem", ha apuntat. A pesar d'aquesta negativa a entregar recursos bèl·lics als seus aliats, el president ha explicat que, en cas de ser necessari, Moscou els defensarà "amb tots els mitjans al seu abast". 

La guerra a Ucraïna "pot allargar-se"

Durant la reunió, Vladímir Putin ha admès que les accions militars russes a Ucraïna poden allargar-se en el temps perquè la guerra pot ser "un procés prolongat". Tot i això, el president ha descartat reforçar les tropes russes que combaten a Ucraïna amb una segona onada de mobilització de reservistes. "Aquests rumors no tenen sentit. Avui dia, no hi ha cap necessitat d'això ni per part de l'Estat ni pel Ministeri de Defensa", ha sentenciat. En aquest sentit, el líder rus ha assegurat que "la meitat de tots els mobilitzats encara es troben en polígons militars o centres d'entrenament del Ministeri de Defensa" i que només 77.000 soldats formen part de les unitats de combat enviades a territori ucraïnès

Putin insisteix en la legalitat dels referèndums

Putin també ha parlat sobre els referèndums celebrats a les quatre regions ucraïneses de Donetsk, Lugansk, Jersón i Zaporiyia. Segons el president rus, seria un "error" no reconèixer que "han aparegut nous territoris" a Rússia i que els resultats d'aquesta incorporació "són significatius". "La mar d'Azov s'ha convertit en una mar interior de Rússia. Són coses serioses", ha apuntat. A més a més, per al Kremlin els resultats dels referèndums demostren que els habitants d'aquestes regions "volen viure a Rússia". "I aquest és el resultat més important. Ara, ells estan amb nosaltres. I són milions de persones", ha destacat Putin.