Arrenca la setmana laboral després del pont; una setmana més curta per a molts (però no per a una servidora que aquest dilluns també us va fer un resum de la premsa de la segona Pasqua). L'actualitat frena una mica quan hi ha dies festius però aquest cap de setmana i aquest dilluns el frenesí s'ha situat al Regne Unit per la celebració del jubileu de 70 anys de regnat de la reina Isabel II i per la moció de censura interna contra Boris Johnson, de la qual n'ha sortit il·lès, més o menys. Aquest dilluns, el primer ministre britànic, Boris Johnson, es va sotmetre a una moció de confiança impulsada per un grup de parlamentaris del seu propi partit. La premsa d'aquest dimarts obre edició, en gairebé tots els casos, amb la sort de Johnson que podrà seguir al seu càrrec.

L'ABC alerta de la política econòmica dels EUA: "Biden manté aranzels i sancions a Espanya". La fotografia central es destina al primer ministre del Regne Unit: "Boris Johnson, amonestat pel seu propi partit". El primer ministre ha superat la votació de confiança, però amb un resultat molt pitjor del que s'esperava. 211 representants del seu partit han votat a favor de mantenir el seu lideratge al partit, tot i que 148 - el 41% - creuen que no mereix la seva confiança, principalment arran del Partygate.

abc
ABC

El País obre edició amb "Boris Johnson surt debilitat després de salvar la rebel·lió interna". Alguns analistes subratllen que la diferència no ha estat prou folgada com per garantir que el queda de mandat a Johnson hagi de ser plàcid. Theresa May, per exemple, va obtenir una oposició molt menor en una moció similar, i sis mesos després va haver de deixar el càrrec. I al costat: "Brussel·les deixa menys marge a Espanya per gastar el 2023". El diari apunta que la Comissió Europea recomana estalvia 7.500 milions d'euros.

Pais
El País

A El Mundo el primer tema de la portada és un nou episodi de friccions entre els socis de la coalició del govern espanyol: "El govern espanyol recrueix la seva divisió i topa ara amb el pla contra la crisi". El rotatiu explica que els socialistes han tombat la proposta de Podemos de pujar els impostos als que tenen més de 10 milions d'euros i que la ministra Yolanda Díaz ha "desafiat" la ministra d'Hisenda per tal que modifiqui la bonificació de les gasolines. El segon tema és per al Regne Unit: "Johnson supera 'in extremis' la censura dels seus diputats".

em
El Mundo

La Razón observa la política de la presidenta de la Comunitat de Madrid: "Ayuso estudia portar la seva batalla per l'Educació fins al Constitucional". Sobre el Regne Unit, afirma: "Boris Johnson supera la moció de confiança però queda tocat". Johnson està ara salvat d’una nova moció de confiança durant els propers 12 mesos, segons la normativa del partit. Tot i això, res assegura que el primer ministre britànic pugui continuar un any més per la gran pèrdua de confiança del seu propi partit.

lr
La Razón

El Periódico publica: "Els bancs tornaran a pagar pels dipòsits". La foto de portada és per a Rafa Nadal: "No em fa por la vida sense el tennis". El tennista de Manacor ha tornat a guanyar la final del Roland Garros i no ha donat cap opció al seu rival Casper Ruud, al qual ha vençut per 6-3, 6-3 i 6-0 en tan sols dues hores i 18 minuts. D'aquesta manera, Nadal ha guanyat el seu 14è Roland Garros i s'ha convertit en l'únic tennista masculí amb 22 Grand Slam, dos més que Djokovic i Federer. La cara de l'esportista és l'absoluta protagonista de la majoria de diaris d'aquest dilluns, sobretot dels espanyols.

ep
El Periódico

La Vanguardia obre amb el Regne Unit: "Johnson salva el vot de censura del seu partit però en surt afeblit". El primer ministre britànic ha qualificat els resultats de "concloents i decisius" i considera que permeten ara deixar enrere l'escàndol de les festes a Downing Street durant el confinament i unir-se per adreçar el que realment preocupa a la gent, com la crisi de l'augment dels preus de la vida al Regne Unit. I com a segon tema: "La diòcesi de Barcelona s'obre al celibat opcional i al sacerdoci femení".

lv
La Vanguardia

El Punt Avui indaga en l'impacte dels nous models del convivència a l'Administració: "Totes les famílies". Segons el diari, la visibilitat dels nous models de família força l'administració a incloure la diversitat. De la mateixa manera, assegura que Catalunya està al capdamunt del rànquing estatal en custòdia compartida. A sota, entrevista a l'artista Francesc Torres: "Adoro l'art i odio amb passió la meva professió".

07DCAT 001 page 0001
El Punt Avui

Finalment, l'Ara obre amb el futur del primer ministre britànic: "Boris Johnson sobreviu debilitat a la moció de confiança". La notícia s'acompanya amb un retrat fraccionat que mostra, només mitja cara del líder 'tory'. I com a segon tema: "Hisenda reclama 7.700 euros a una dona que va rebre una ajuda social".

ara
Ara