Tot va començar amb la reina Elisabet II i l'os Paddington prenent el te al palau de Buckingham. No és broma. Un sketch amb la monarca i el dibuix animat van donar el tret de sortida al gran concert celebrat aquest dissabte a Londres amb motiu del Jubileu de platí de la reina. Més de 22.000 persones van gaudir d'un espectacle organitzat per la BBC on grans noms de la música britànica, com Queen i Adam Lambert, Elton John i Diana Ross, van brillar entre llums, foc i moltes banderes britàniques.

Les primeres notes de la cèlebre "We will rock you" de Queen van ressonar entre el públic a càrrec dels tamborers reals, i això va donar pas al primer espectacle de la nit. Adam Lambert, el cantant que acompanya el grup de Freddy Mercury després de la seva mort, va posar veu a les cançons més emblemàtiques del grup i el guitarrista Brian May va fer embogir el públic amb els seus solos.

Desenes d'artistes van desfilar per l'escenari de davant del palau de Buckingham, agraint els 70 anys de regnat d'Elisabet II. Entre els cantants més aclamats, Rod Stewart, Elton John, Andrea Bocelli i Duran Duran. Tampoc no van faltar artistes de reconeguts musicals que es poden veure a Londres, com el Rei Lleó, Hamilton i el Fantasma de l'Òpera. I tot acompanyat de grans efectes especials, com drons que van dibuixar a l'aire les estimades mascotes canines de la Reina. El concert es va acabar amb l'actuació de Diana Ross, que des de feia 15 anys no tocava en directe al Regne Unit.

La Reina es perd la seva festa

Tot i que la reina Elisabet II va donar el tret de sortida de la seva festa amb un gag enregistrat, ella no va poder ser-hi present a causa dels seus problemes de mobilitat. La monarca de 96 anys no ha pogut assistir a gran part de les celebracions que commemoren els 70 anys del seu regnat. Després d'assistir a la desfilada militar de dijous, un portaveu de la casa reial va informar que se sentia cansada i l'endemà no va poder assistir a la missa de la Catedral de Sant Pau de Londres.

Tot i això, membres de la família reial sí que ha estat present en els actes. Ahir, el seu fill gran i hereu de la corona, el príncep Carles, va pujar a l'escenari per agrair els 70 anys del servei de la seva mare. "L'abast de la celebració d'aquesta nit i la calidesa i afecte durant tot aquest cap de setmana del Jubileu, és la nostra manera de dir gràcies, gràcies de la teva família, del país, de la Mancomunitat Britànica de Nacions", va afegir el príncep.

 

Imatge principal: Més de 22.000 persones assisteixen al concert a les portes del palau de Buckingham per celebrar el Jubileu de Platí de la Reina Elisabet II. TOLGA AKMEN / Efe