El palau de Buckingham ha publicat aquest dissabte a la tarda la primera imatge de la tomba de la reina Elisabet II, enterrada aquest dilluns, 19 de setembre, a la capella de Sant Jordi al castell de Windsor. Es tracta d'un marbre negre belga amb la inscripció dels noms d'Isabel II; el seu marit, el príncep Felip, i els seus pares, Jorge VI i Isabel, la Reina Mare. La làpida es troba ja en la Capella del rei Jordi IV, que la reina Elisabet va encarregar en 1962 per enterrar a Jorge VI, el seu pare. La reina va ser enterrada en el mateix lloc aquest el dilluns després d'un funeral d'Estat a l'Abadia de Westminster. En aquest emplaçament també reposen les cendres de la princesa Margarida, el nom de la qual no figura, en la inscripció. A la pedra es poden llegir les inscripcions "George VI / 1895-1952", "Elizabeth / 1900-2002", una estrella de l'Ordre de la Jarretera i després "Elizabeth II / 1926-2022" i "Philip / 1921-2021". En la fotografia publicada per la casa reial britànica també apareixen diversos rams i corones florals. La llosa anterior només tenia els noms de Jorge VI i de la Reina Mare en lletres daurades. 

📷 El funeral de la reina Elisabet II a Londres en imatges

32 euros per visitar la tomba d'Elisabet II 

El pròxim dijous 29 de setembre el castell de Windsor obrirà les portes perquè el poble britànic pugui visitar la tomba de la seva reina. Tot i que aquesta visita, no serà gratis. Els que vulguin gaudir d'aquest privilegi hauran de pagar una entrada de 28,50 lliures, que són uns 32 euros, l'entrada infantil tindrà un cost de 17 lliures, uns 15 euros, mentre que els menors de 5 anys gaudiran d'entrada gratuïta. Les entrades es podran aconseguir a través de la pàgina oficial i només estarà obert cinc dies a la setmana, de dijous a dilluns. No obstant això, la Capella de Sant Jordi obre cada dia, però els diumenges està destinada a l'oració i el culte, el que suposa que la tomba serà visible només dilluns, dijous, divendres i dissabte. L'horari serà a partir de les 10 del matí fins a les 17:15 hores de la tarda.

La Royal Collection Trust, una organització benefica i un departament de la Casa Reial, és l'encarregada de gestionar aquestes visites, i ha assegurat que aquestes entrades estaran regulades, és a dir, es vendran una quantitat d'entrades al dia, en franges de quinze minuts, per tal d'evitar la massificació. Els ingressos que generin aquestes visites a la tomba de la monarca no es destinaran a la Família Reial Britànica, sinó que s'utilitzaran per al manteniment de la Col·lecció Reial. La xifra de persones que visitaran a Isabel II es preveu alta, la qual cosa indica interès en les sepultures o els cementiris.